Kavşağa 155 adet fore kazık

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
18 Eylül 2023 Pazartesi 10:14
Kavşağa 155 adet fore kazık

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Kandıra yolundaki trafik akışını kesintisiz hale getirmesi için planlanan Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşağı Projesi kapsamında kavşak kolu donatı imalatı, toprakarme topuk betonu imalatı, toprakarme panel, şerit ve dolgu imalatı çalışmaları yapılıyor. Köprü temel ve dayanma yapıları için toplamda 4 bin 350 metrelik alanda 26 ile 30 metre derinlikte 155 adet fore kazık imalatı yapıldı.

78 BİN METRE KOLON İMALATI

Proje kapsamında D-605 İzmit-Kandıra yolu üzerinde 2 adet ve TEM Otoyol kenarına yapılacak olan Kuzey Yan Yol için 3 adet olmak üzere toplamda 5 adet prefabrik öngerme kirişli köprüsü inşa edilecek. Proje içerisinde yer alan 6 adet kutu menfez, 13 adet toprakarme duvar, 148 metre istinat duvarı, 50 metre betonarme duvar inşa edilecek. Zemin iyileştirme çalışmaları kapsamında 78 bin metre dsm(deep soil mixing) kolon imalatı tamamlandı.

ZÜBEYDE HANIM CADDESİ ALTERNATİF YOL

Doğu-Batı Yeşilova, TEM Otoban kenarı Kuzey Yan yol ve D-605 İzmit Kandıra yolu olmak üzere yaklaşık 6,5 kilometre Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) sıcak kaplama yol ve drenaj imalatları, tretuvar ve aydınlatma imalatları yapılacak. Tamamlandığında kent içi ulaşıma nefes aldıracak proje kapsamında Zübeyde Hanım Caddesi uzatılarak alternatif yol haline getirilecek. Otoban kuzeyine yapılacak yeni yol ile Zübeyde Hanım Caddesi, Altıncıoğlu Caddesine bağlanacak. Yeni yolda 3 adet köprü yapılacak. 2 şerit ve 12 metre genişliğinde olacak yeni yol, Yeşilova Mahallesi’ni Karadenizliler Mahallesi’ne bağlayacak. Karadenizliler Mahallesi’ne yapılacak dönel kavşakla da trafik akıcı hale gelecek.

Son Güncelleme: 18.09.2023 10:17
Anahtar Kelimeler:
KazıkKocaeliTrafikDonatı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73