Başaran: Enflasyonla gerçek mücadele için yapısal reformlar gerekli

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
22 Aralık 2022 Perşembe 20:17
Başaran: Enflasyonla gerçek mücadele için yapısal reformlar gerekli

BüyükTürkiye Hareketi (BTH) kurucusu ve başkanı İşadamı ve siyasetçi Ömer Faruk Başaran asgari ücretle ilgili olarak görüşlerini açıkladı.

Başaran, enflasyonla gerçek mücadele için yapısal reformlar yapılması gerektiğini belirtti.

Başaran şunları ifade etti:

“22.12.2022 tarihinde duyurulan yeni asgari ücret 8 bin 500 liradır. Şuan 4 kişilik bir ailenin sadece gıda harcaması anlamında gelen açlık sınırının birazcık üzerinde bir asgari ücret belirlenmiş oldu.

Şu an açlık sınırı 7 bin 800 lira.

Yeni asgari ücretin işveren maliyeti 11 bin 750 lira. Enflasyonla gerçek bir mücadele için acilen yapılan ekonomik reformlar yapılmalıdır.

YAPISAL REFORM NEDİR?

Yapısal reformlar, bir ülkede ekonomik, sosyal veya yönetsel alanlarda yapılan değişikliklerdir. Bu değişiklikler, ülkenin ekonomik büyümesi ve işleyişini daha verimli hale getirmeyi amaçlayan düzenlemelerdir. Örneğin, bir ülkede vergi sisteminin reformu, maliye politikasının yeniden yapılandırılması veya özel sektörün rolünün arttırılması gibi değişiklikler olabilir.

Son yıllarda reform adı altında yapılan düzenlemeler önüne geçilmeyen bir enflasyon canavarını doğurmuştur.

DERHAL YAPILMASINI ÖNERDİĞİMİZ YAPISAL REFORMLAR

Vergi sisteminin dolaylı vergilere dayalı olmaktan çıkarılması, enerji faturasının azaltılması için gerekli önlemlerin alınması, iş tasarrufluların arttırılması, teşvik sisteminin sonuç odaklı hale getirilmesi, tarımsal teşvik ve desteklerin yeniden düzenlenmesi ve uygulanması, Ar-Ge ve yenilik kapasitesinin yükseltilmesi, iş gücü kalitesinin arttırılması, cari açığın düşürülmesi, iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi, rekabet koşullarının iyileştirilmesi, ihracat kapasitesinin geliştirilmesi, dış finansman ihtiyacının azaltılması ve ithal girdi bağımlılığının azaltılması.”

Haber: Cengiz Akgün

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeEnflasyonYapısal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73