banner42

Bilecik Pazaryeri'nde üretici çiftçinin iplikleme mesaisi

24 Mayıs 2023 Çarşamba 14:56
Bilecik Pazaryeri'nde üretici çiftçinin iplikleme mesaisi

Türkiye’de sadece Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yetişen endüstriyel bitki şerbetçi otu ülke ekonomisine her yıl 15 milyon kadar katkı sağlarken şerbetçi otu tarlalarında iplikleme mesaisi çiftçiler tarafından başladı.Sedat CEYLAN / BİLECİK (İGFA) - Türkiye ekonomisine 15 milyon lira katkısı bulunan Şerbetçiotu tarlalarında hummalı çalışma sürüyor

Ağırlıkla ilaç endüstrisi, gıda, kozmetik  ve içecek sektörlerinde kullanılan şerbetçi otu Pazaryeri ilçesinde ve köylerinde yaklaşık 400 üretici çiftçinin 1300 dekar alanda geçim kaynağı olurken şerbetçi otu tarlalarında çiftçiler iplikleme mesaisi sürüyor.

İlçede havaların yağışlı gitmesiyle çiftçiler bu yıl ürünlerinden yüksek rekolte beklerken yağışlar nedeniyle iplikleme çalışmasının geciktiğini belirtip, Ağustos ayında gerçekleşecek hasattan çok umutlular.

2023 yılı şerbetçiotu alım fiyatı henüz belli olmazken, geçtiğimiz yıl şerbetçiotu kilogram başına Aroma cinsi 28.00 lira, diğer cinsler 27.00 lira olarak TARBES ve Otgül KOOP tarafından üreticiden alınmış, ülke ekonomisine yaklaşık 15 milyon lira katkı sağlamıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73