banner42

Burak Dalgın: Büyük Türkiye’nin yolu açılacak

16 Mart 2023 Perşembe 16:35
Burak Dalgın: Büyük Türkiye’nin yolu açılacak

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde konuşan DEVA Partisi Sanayi, Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm Politikaları Başkanı Burak Dalgın, “Nesilden nesile geçen bu tarihi zenginliği, vizyoner, iradeli ve icraatçı bir yaklaşımla birleştirdiğimizde büyük Türkiye'nin yolu açılacak. Türkiye, yeninin yürüyüşüne başlayacak ve ülkemiz gerçek anlamda çağ atlayacak” dedi.İZMİR (İGFA) - İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ikinci gününde konuşan DEVA Partisi Sanayi, Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm Politikaları Başkanı Burak Dalgın, “Yeni'nin Yürüyüşü” konulu bir konuşma yaptı.

Dalgın, “İzmirli meşhur sanatçımızın şarkısındaki gibi 'kaybolan yıllar' diye oturup ağlayacak mıyız, hayır. Adını net koyalım, bir patinaj halindeyiz. Bundan çıkmanın yolu da topyekûn kalkınma seferberliği. Kamudan özel sektöre, kadınıyla erkeğiyle, hukuktan teknolojiye uzanan bütün kesimleri seferber eden bir harekete ihtiyacımız var. Ama bunu yepyeni bir yaklaşımla yapmamız lazım. Aynı patinaj tekrar etmesin diye. Benim önerim 'Yeninin Yürüyüşü'. Bu bir yolculuk, üç temel ihtiyaç var: Fırsat ve tehditleri görmek için vizyona, belirsizlik içinde karar alabilecek iradeye ve bunları eyleme geçirecek icraatç ;ı yaklaşıma” dedi.

“ZEMİNE SAĞLAM BASMAMIZ LAZIM”

Türkiye'nin geçmişteki büyük kalkınma hamlelerine sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Dalgın, “Yahya Kemal'in 'Kökü mazide olan atiyim' ifadesi benim için çok kıymetli. Bizim ‘yeninin yürüyüşü’ için de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Her iddialı yürüyüşte zemine sağlam basmamız lazım. Bu yüzden tarihsel arka plana da dayanmak zorundayız. Tanzimat ve Meşrutiyet'ten bugüne doğru uzanan modernleşme maceramıza yaslanmak durumundayız. Birinci İktisat Kongresi'nden ilham almak durumundayız. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün çalışmadan, yorulmadan, üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini, sonra da istiklal ve istikballerini kaybeder sözünü kulağımıza küpe yapmamız lazım. Türkiye'nin geçmişteki büyük kalkınma hamleler ine sahip çıkmamız lazım. Nesilden nesile geçen bu tarihi zenginliği, vizyoner, iradeli ve icraatçı bir yaklaşımla birleştirdiğimizde büyük Türkiye'nin yolu açılacak. Türkiye yeninin yürüyüşüne başlayacak ve ülkemiz gerçek anlamda çağ atlayacak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73