Çayırova’da okul müdürü darp edildi, Eğitim Sen sert tepki gösterdi

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
23 Mayıs 2023 Salı 10:21
Çayırova’da okul müdürü darp edildi, Eğitim Sen sert tepki gösterdi

Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır Çayırova Hanife Soykan Ortaokulu Müdürü Mevlüt Bingöl, başka okulun birkaç velisi tarafından darp edildiğini belirterek, ‘’Öğretmenlere, idarecilere yönelik bu tür şiddetin sorumlusu, uyguladığı yanlış politikalarla en başta Milli Eğitim Bakanlığıdır.’’dedi.

Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır’ın açıklaması şöyle:

‘’Ülkenin dört bir yanında her zaman duyduğumuz, okullarda öğretmenlere, hastanelerde doktorlara ve diğer sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet olaylarından biri de dün yine Çayırova'da gerçekleşmiştir. Çayırova Hanife Soykan Ortaokulu Müdürü Mevlüt Bingöl, başka okulun birkaç velisi tarafından darp edilmiştir.

Ülkenin Milli Eğitim Bakanı, valisi, kaymakamı tarafından öğrencilerinin gözü önünde azarlanan, sınıfından kovulan öğretmenler, okullarda ve sokaklarda da veliler ve öğrenciler tarafından dövülür hale gelmiştir.

ÖĞRETMENLER İTİBARSIZLAŞTIRILDI

Öğretmenlere, idarecilere yönelik bu tür şiddetin sorumlusu, uyguladığı yanlış politikalarla en başta Milli Eğitim Bakanlığıdır. Öğretmeni eğitimci olarak değil, bakıcı gibi gören zihniyetin veli ve öğrencilere empoze edilmesiyle, onların gözünde öğretmenler itibarsızlaştırılmıştır. Öğretmen, idareci; veli ve öğrencilerin isteklerini, beklentilerini yerine getirmek zorunda olan bir köle gibi görülmeye başlanmıştır.

YETKİLİLERİ HAREKETE GEÇMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Okullarda yaşanan bu tür şiddetin önlenmesi için, gerekli düzenlemeler acilen yapılmalıdır. Bu konuda başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün yetkilileri harekete geçmeye çağırıyoruz. Öğretmenlere yapılan şiddet eylemlerini bir kere daha kınıyor, başta Mevlüt Bingöl öğretmenimiz olmak üzere, şiddete uğrayan tüm eğitim emekçilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Anahtar Kelimeler:
Eğitim SenOkulÇayırova
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73