CHP Gebze Belediyesini protesto etti

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
15 Ocak 2023 Pazar 12:59
CHP Gebze Belediyesini protesto etti

CHP Gebze bir program için Gebze’ye davet edilen Halil Konakçı’yı ve daveti yapan Gebze Belediyesini önceki akşam saatlerinde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla protesto etti.

Basın açıklamasına CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ile parti yöneticileri ve partililer de katıldı.

CHP Gebze Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan tarafından Gebze Belediyesi Kültür Merkezi önünde okunulan basın açıklaması şöyle:

“Bugün burada Gebze Belediyesi'nin düzenlediği bir etkinliğe katılan bir isim olan Halil Konakçı ve imanın yeniden inşası başlıklı yapacağı program üzerine bir araya geldik. Halil Konakçı kimdir? Provakatif söylemleri ile devamlı basında yer alan, sosyal medyada bu ülkenin yurttaşlarına sanatçılarına ve kadınlara yönelik hakaret ifadeleri ile gündeme gelen, bir din insanında olması gereken yapıcı, birleştirici ve iyilik çoğaltan üslupla değil de daha çok cumhuriyet ve laiklik saldırısı içeren konuşmalar yapmayı seven bir kişiliktir. Bu aksam burada birlikte oluşumuzun sebebi Halil Konakçı’nın Gebze belediyesi tarafından davet edilmesini protesto etmek üzeredir.

CUMHURİYET VE LAİKLİK KARŞITI

Hatırlatalım: Geçtiğimiz yıl bilinen 393 kadın cinayetinin işlendiğini 2023'ün ilk 15 gününde de 10 kadınının öldürüldüğünü biliyoruz. Yani her gün bir kadın cinayeti işlenirken Gebze Belediyesi'nin Bu tutumu adeta kadınları Hedef gösteren bu şahsi davet ederek bu tür eylemlerde bulunan kişileri cesaretlendirir niteliktedir Ayrıca bu şahsı daha önce de bahsettiğimiz üzere Cumhuriyet ve laik karşıtı söylemleriyle de tanıyoruz.

NEDEN DAVET EDİLDİ?

Belediye başkanına soruyoruz; Kadınların giysileri üzerinden kadını hedef haline getiren, karanlık, zehirli dili kullanan bu zat bu kente neden davet edildi. Hilafet üzerinden

Cumhuriyet rejimine saldıran laiklik karşıtı açıklamalar yapan bu şahıs neden bu kente davet edildi, Söylemlerini onaylamak için mi davet ettiniz?

Gebze Belediyesi Darıca'da da daha önce tepki gösterilmesine rağmen ve bugün tepki göstermenize rağmen bu programı iptal etmeyerek sorularımıza Evet cevabını vermiştir.

KADINLAR SAHİPSİZ DEĞİL

Bu kent sahipsiz değil, Gebze'nin, memleketin kadınları sahipsiz değil! Yaşam güvencemiz olan cumhuriyete ve değerlerine, kadınlarımıza, çocuklarımıza, canımız pahasına sahip çıkacağız. Katilleri tanıyoruz, azmettiricileri tanıyoruz, korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz .

Kadın cinayetleri politiktir, bunu iktidarın İstanbul sözleşmesinden çekilmeye yönelik adımlarından biliyoruz, iyi hal indirimlerinden biliyoruz, sırtı sıvazlanan katillerden biliyoruz, katillerin elindeki kolunu sallayarak gezmesinden biliyoruz, hedef gösterenlerin seminerlere davet edilmesinden biliyoruz!

Bir daha haykırıyoruz!

Karanlık, kadın düşmanı siyasetiniz, zihniniz gidecek. biz aydınlığın güvencesi kadınlar kalacak. Yaşamlarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz. “

Son Güncelleme: 15.01.2023 13:03
Anahtar Kelimeler:
GebzeCHPCumhuriyetLaiklik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73