Çiler: Millet bahçesi toplanma alanı olsun

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
28 Şubat 2023 Salı 17:02
Çiler: Millet bahçesi toplanma alanı olsun

Gebze Ticaret Odası (GTO) şubat ayı meclis toplantısında konuşan oda başkanı Nail Çiler, eski askeri alınan 440 dönümlük alanının acil toplanma merkezi olarak değerlendirmesini istedi, deprem bölgesine 110 tır yardım ve oda vakfı tarafından 2 milyon 83 bin TL yardım toplandığını söyledi.

GTO meclis salonundaki toplantı depremde yitirilen vatandaşlar için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTO Başkanı Nail Çiler 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremle ilgili odanın çalışmalarını açıklayıp değerlendirmelerde bulundu.

110 TIR GÖNDERDİK

Deprem felaketinin büyük bir yıkım olduğunu ve yaşanan acıların en derin şekilde hissettiklerini söyleyen Başkan Çiler özetle şunları ifade etti:

“Depremin olduğu 6 Şubat’ta sabahı 9.30’da yönetim olarak acil toplantı yaptık ve gerekli koordinasyonu sağlamak için çalışmalara başladık. Şuna eminim ki devletten sonra deprem bölgesine giden ilk STK biziz.

İlk etapta mobil aş evimiz ile mobil fırınımızı bölgeye sevk ettik. Daha sonra depremzedeler için gıda, su, battaniye, çadır, jeneratör, sağlık malzemeleri, palet gibi acil ihtiyaç maddelerini tırlarla yola çıkardık. Bugüne kadar deprem bölgesine toplam 110 tır gönderdik.

Mobil aşevimiz Ramazan ayında da yine bölgede depremzedelere yemek dağıtımını sürdürecek.”

2 MİLYON 83 BİN TOPLANDI

Gebze Ticaret Odası Vakfı tarafından başlatılan yardım kampanyasına oda üyelerinin 2 milyon 83 bin TL bağışta bulunduğunu ifade eden Nail Çiler, “Böylesine büyük bir miktarda yardım yapıldı. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bu paranın tek kuruşuna dokunmadan depremzedelere ve deprem bölgesi için kullanacağız. Böyle zor zamanlarda birlik ve bütünlük içinde yaraları sarmak için birarada olmamız çok önemlidir ”dedi.

ODA BİNASININ RÖNTGENİ ÇEKİLECEK

GTO binasının depreme karşı sağlamlığı için röntgeninin çekileceğini de söyleyen Başkan Nail Çiler, “Depremlerden ders çıkarmamız gerekiyor. Bu anlamda oda binamızın röntgenini çektirerek durumunun ne olduğunu ortay çıkaracağız. Eğer küçükte olsa riskli bir durum olursa hemen yıkıp yerine daha sağlam ve güçlü bir bina yapacağız. Yeni bina yapılana kadar geçici olarak başka bir yerde faaliyetlerimize devam edeceğiz”diye konuştu.

ASKERİ KIŞLA TOPLANMA ALANI OLSUN

Toplanma alanlarının önemine de değinen GTO Başkanı Nail Çiler, millet bahçesi olarak değerlendirilen askeri kışlanın 440 dönümlük alanında deprem gibi afetlerde toplanma alanı olması gerektiğini ifade etti.

Çiler, “440 dönüm alan toplanma merkezi için çok ideal yerdir. Umarım Gebze Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ve yetkililer bu konuda gerekli adımları atar. Burada  gerekli lojistik, gıda, su tedariki gibi üstler kurulabilir “dedi.

Haber ve fotoğraf: Cengiz Akgün

Son Güncelleme: 28.02.2023 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73