Darıca'da kargo şubesinde kimyasal sızıntısı, 4 çalışan karantinada

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
16 Kasım 2023 Perşembe 13:01
Darıca'da kargo şubesinde kimyasal sızıntısı, 4 çalışan karantinada

Darıca Bayramoğlu bir kargo firmasının şubesinde bir paketten sızan kimyasal nedeniyle çalışanlar karantina altına alındı, olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

Alınan bilgiye göre, Darıca Bayramoğlu şubesinde kargo olarak gönderilen kimyasal sıvı dışarı akıca çalışanlar sağlık kurumu ve itfaiyeye haber verdi. Sağlık ekiplerinin çalışanlardan 4’ünü karantinaya alırken diğer çalışanlara ise hava verildi.

Sağlık ekiplerinin karantina altındaki 4 kişiyi kimyasal bir tehlikeye karşın yıkama işlemi yapacağı ifade edildi.

Öte yandan kargo şubesinin etrafı giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Kocaeli Valili konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı:

Açaıklama şöyle:

''16.11.2023 günü saat 11:45 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezine Darıca ilçemizde faaliyet yürüten bir Kargo firmasına ait işyerinde zehirlenme ihbarı yapılması üzerine Valimiz Seddar Yavuz’un talimatlarıyla bölgeye Ambulans, İtfaiye, AFAD ve güvenlik birimleri yönlendirilerek çevre güvenliği dahil gerekli tadbirlerin alınması sağlanmıştır.

İlk belirlemelere göre taşınmak üzere bir firmadan teslim edildiği anlaşılan ve içinde kimyasal madde bulunan malzemenin nakliyesi sırasında sızıntı meydana gelmesinden kaynaklı geçici zehirlenme olayının yaşandığı tespit edilmiştir.

Olaydan etkilenen 14 firma çalışanının genel durumları iyi olmakla birlikte, 4’ünün hastanelerde takipleri devam etmektedir. Bahse konu madde ise 110 ekiplerine bağlı Kimyasal olaylara müdahale ekibince olay yerinden güvenli bir şekilde alınarak gerekli incelemelere başlanılmıştır.

Olayla ilgili çok yönlü inceleme başlatılmıştır.''

Haber ve fotoğraflar: Cengiz Akgün

Son Güncelleme: 16.11.2023 15:29
Anahtar Kelimeler:
KargoDarıcaPaketKimyasal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73