Kadın avukatı kaçırmak istediler!

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
05 Ağustos 2022 Cuma 12:55
Kadın avukatı kaçırmak istediler!

Kocaeli Barosu, Alanya'da iki avukatın saldırıya uğradığını ve olayın asıl planlayıcı olduğu düşünülen şahıs ve diğer saldırganların halen yakalanmadığını açıkladı.

Baro tarafından yapılan açıklama şöyle:

"29 Temmuz Cuma günü gece saatlerinde iki meslektaşımız Alanya ilçe merkezinde saldırıya uğramıştır.

Saldırı Av. Pelin Şenli'nin yaşadığı apartmanın giriş kapısında tahminen sekiz kişi tarafından gerçekleştirilmiştir. Kadın meslektaşımıza şiddet uygulayan, kolundan çekerek zorla götürmeye çalışan saldırganlar kendilerine engel olmaya ve kadın meslektaşımızı kurtarmaya çalışan Av. Ali Can Atalay'ı öldürmekle tehdit etmiş, meslektaşın başına sert bir cisimle vurup, cep telefonunu zorla alıp, etkisiz hale getirerek kadın meslektaşımızı kaçırmaya teşebbüs etmişlerdir. Bu esnada çevreden gürültüyü duyup yardıma gelinmesi üzerine saldırganlar olay yerinden kaçmıştır. Başına sert bir cisimle vurulan erkek meslektaşımız olay yerinde bayılmış, hastaneye götürülmüş, başına 7 dikiş atılmış, 2 dişi kırılmıştır. Kadın meslektaşımızın kolunda morluklar mevcuttur.

Olayın ertesi günü çeşitli kamera görüntülerinin temin edilip incelenmesi neticesinde; meslektaşlarımızı evine kadar takip edip, suça konu filleri gerçekleştiren şahıslar tespit edilmiştir. Saldırı planlı, örgütlü bir şekilde gerçekleşmiş, konut dokunulmazlığını ihlal, cinsel saldırı, gasp, yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi pek çok suç işlenmiştir.

Olaydan sonra kaçan saldırganlardan biri yakalanarak 30 Temmuz Cumartesi günü tutuklanmıştır. Meslektaşlarımız tarafından bizzat toplanıp teslim edilen delillere, Cumhuriyet Başsavcılığı’nca cuma günü derhal verilen gözaltı ve yakalama kararına, faillerin kimlik ve adreslerinin aleni bilinmesine rağmen olayın asıl planlayıcısı olduğu düşünülen şahıs ve diğer saldırganlar halen yakalanmamıştır."

Son Güncelleme: 05.08.2022 13:10
Anahtar Kelimeler:
KocaeliAvukatAlanya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73