Türkkan: İnternet sitelerini bitirmek istiyorlar

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
31 Mart 2023 Cuma 14:51
Türkkan: İnternet sitelerini bitirmek istiyorlar

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, internet sitelerine belediyeler ve resmi kurumlardan verilen reklamların Basın İlan Kurumu aracılığıyla verilmesinin yerel basın ve internet sitelerini bitirmek için hazırlandığını açıkladı.

İYİ Parti milletvekili Türkkan’ın açıklaması şöyle:

“Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu’nun 13 Ocak 2023 tarihindeki olağanüstü toplantısında kabul edilen Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanmış, yönetmelikte yer alan maddelerin büyük bölümü 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir.

Yeni yönetmelikteki şartları yerine getiremeyen, zaten genelde sadece özel günlerde, başta belediyeler olmak üzere az sayıdaki kurum ve kuruluşlardan reklam alabilen internet gazetelerine, 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren resmi reklamları Basın İlan Kurumu aracılığıyla yayınlaması zorunluluğu, yani adeta ilan vermeme yasağı getirilmiştir.

KAPINIZA KİLİT VURUN!

İnternet haber sitelerine; asgari haber sayısı, tekil ziyaretçi sayısı ve görüntülenme sayısı gibi kriterler getirilmesi, belli bir sayıda istihdam sağlanması istenen gazetelerin resmi reklam yayınlama hakkı kazanabilmeleri için günlerce beklemelerinin istenmesi,

Devlete kayıtlı olduğu ve vergi mükellefi olduğu halde, sadece işini yapmaya çalışan gazetecilerin, söz konusu yönetmelik ile adeta para kazanmadan istihdam sağlamaya mecbur bırakılması, hiç geliri olmadığı halde gazetecilik yapmaya çalışanların istihdam sağlamasının beklenmesi, “Kapınıza kilit vurun gidin.” demekten başka bir şey değildir.

YEREL GAZETE VE İNTERNET SİTELERİ BİTİRMEK İÇİN HAZIRLANMIŞ

Oldukça ağır şartlar getiren yönetmeliğin adaletsizliklerle dolu olduğu, bugüne kadar zorlukla ayakta kalmaya çalışan yerel gazeteleri ve internet sitelerini neredeyse tamamen bitirmek için hazırlandığı apaçık ortadadır.

Yerel habercilik yapmaya çalışan basın emekçilerine adeta kaleminizi kırın, objektiflerinizi kapalı tutun, işinizi yapmayın denilmiş, yerel basın susturulmaya çalışılmıştır.

Bu düzenlemenin seçime kısa bir süre kala uygulamaya geçirilmesi de yerel basının artık tamamen iktidarın sesi yapılmaya çalışılmasının kanıtıdır.

BASIN SUSARSA TÜRKİYE SUSAR

Basın susarsa Türkiye susar. Basın özgürlüğü demokrasinin olmazsa olmazıdır.

Söz konusu olumsuzluklar dikkate alınarak, özellikle yerel basının temsilcileri, internet sitesi yöneticileri ve basın meslek kuruluşları ile en kısa zamanda bir araya gelinmesi, Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin yeniden ele alınıp tekrar düzenlenmesi ve dikkat çekilen olumsuzlukların giderilmesi şarttır.

Basına ve Kamuoyuna Saygı ile Duyurulur.’

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73