Türkkan, Kocaeli'de ki intiharları sordu

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
05 Temmuz 2022 Salı 17:02
Türkkan, Kocaeli'de ki intiharları sordu

Kocaeli’nde geçtiğimiz hafta; üçü İzmit’te biri Kartepe’de olmak üzere peş peşe intihar vakaları yaşanmış, İzmit’teki vakalardan biri ölümle sonuçlanmıştı. Art arda gerçekleşen intiharlara dikkat çeken İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuyu TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.

Önergesinde; intiharlara vurgu yapan ve Bakan Yanık’a Kocaeli’nde Haziran ayının son haftasında yaşanan intihar vakalarının nedenleri ve bireyleri intihara iten psiko-sosyal, ekonomik ve toplumsal etkiler konusunda Bakanlık tarafından ve ilgili kurumlar ile birlikte yürütülen herhangi bir çalışma var mı sorusunu yönelten Türkkan, bu çalışmaların neler olduğunu ve sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılıp paylaşılmayacağını da sordu.

İntihar vakalarının yaşandığı ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek veriliyor mu sorusuna da cevap isteyen Türkkan, intihar vakalarının önüne geçmek ve bundan sonra intiharların yaşanmaması için Bakanlık tarafından belediyeler, sivil toplum örgütleri, muhtarlıklar, dernekler ve benzeri kuruluşlarla yürütülen bir çalışma bulunup bulunmadığı konusunda da kamuoyunun aydınlatılmasını istedi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın önergesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a yönelttiği sorular şu şekilde:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

sorularımın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

Lütfü TÜRKKAN

Kocaeli Milletvekili

Basında yer alan haberlere göre; Kocaeli’nde Haziran ayının son haftasında 4 intihar girişimi meydana gelmiş, bunlardan biri ne yazık ki ölümle sonuçlanmıştır. İzmit'te ailesinin kayıp ihbarında bulunduğu Emrah Tonguç otel odasında kafasından vurulmuş halde bulunmuş, hayatını kaybetmiştir. Aynı hafta içinde yine İzmit’te meydana gelen olayda M.E., ailevi sorunları sebebiyle 50 metre yüksekliğindeki reklam tabelasına çıkarak intihar girişiminde bulunmuştur. 32 yaşındaki F.H. de iş bulamadığını iddia ederek İzmit’te bir iş merkezinin üst katına çıkarak intihar teşebbüsüne girişmiştir. Aynı hafta içinde Kartepe Köseköy’de de ailevi problemleri olduğu iddia edilen Enes isimli şahıs intihar etmek için tren yolu hattının üzerindeki köprüden atlayarak intihar girişiminde bulunmuş, şans eseri köprüden düşmekten kurtulmuştur.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1-Kocaeli’nde Haziran ayının son haftasında yaşanan intihar vakalarının nedenleri ve bireyleri intihara iten psiko-sosyal, ekonomik ve toplumsal etkiler konusunda Bakanlığınız tarafından ve ilgili kurumlar ile birlikte yürütülen herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır, bu çalışmalar nelerdir, sonuçları kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?

2-İntihar vakalarının yaşandığı ailelere Bakanlığınız tarafından verilen herhangi bir destek bulunmakta mıdır?

3-İntihar vakalarının önüne geçmek ve bundan sonra intiharların yaşanmaması için Bakanlık tarafından belediyeler, sivil toplum örgütleri, muhtarlıklar, dernekler ve benzeri kuruluşlarla yürütülen bir çalışma planı var mıdır, bu konuda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın programı nasıldır?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73