banner42

Uluköylü: Savcılar görevi kötüye kullanma suçu işlemekte

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
29 Ağustos 2022 Pazartesi 15:54
Uluköylü: Savcılar görevi kötüye kullanma suçu işlemekte

İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Av. Burak Uluköylü, Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili olarak gerekli tahkikatı yapmayan savcıların ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma suçu işlediklerini belirtti.

Sosyal medya sayfası üzerinden paylaşımda bulunun Burak Uluköylü şunları ifade etti:

“Cumhuriyet savcısı, ihbar veya başka bir suretle bir suçun işlendiği izlenimini veren bir hâli öğrenir öğrenmez kamu davasını açmaya yer olup olmadığına karar vermek üzere hemen işin gerçeğini araştırmaya başlar.

Cumhuriyet savcısı, maddî gerçeğin araştırılması ve adil bir yargılamanın yapılabilmesi için, emrindeki adlî kolluk görevlileri marifetiyle, şüphelinin lehine ve aleyhine olan delilleri toplayarak muhafaza altına almakla ve şüphelinin haklarını korumakla yükümlüdür.

Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili gerekli tahkikatı yapmayan Cumhuriyet savcıları, ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma suçunu işlemektedir.”

Anahtar Kelimeler:
İyi PartiSavcıSedat Peker
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73