Zeytinoğlu enerji fiyat artışlarını değerlendirdi

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
03 Eylül 2022 Cumartesi 11:18
Zeytinoğlu enerji fiyat artışlarını değerlendirdi

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, doğalgaz ve elektrikteki fiyat artışlarına ilişkin değerlendirmede bulundu

BOTAŞ ve EPDK 1 Eylül itibariyle geçerli olmak üzere doğalgaz ve elektrikte fiyat artışına gitti. Konutlarda elektrik tarifesine yüzde 20 artış yapılırken, doğalgazda da konut tarifesinde ortalama yüzde 20,4, KOBİ'lerde yüzde 47,6, sanayi tarifesinde yüzde 50,8 ve elektrik üretim amaçlı tarifede yüzde 49,5 artışa gidildi. BOTAŞ artışlara rağmen özellikle konutlarda kullanılan doğalgazda tüketicilere yüzde 80'in üzerinde destek verilmeye devam edildiğini de açıkladı.

Enerji artışına ilişkin değerlendirmede bulunan Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Enerji fiyatları, uluslararası değerlendirildiği için dövizin de artmasıyla maliyet artışlarına bağlı düzenlemeler yapılıyor. Bu artışlar biz sanayicileri kısa vadede tabii zorlayacaktır. Artışları zaman içerisinde fiyatlara yansıtmak zorunda kalacağımız için bu durum enflasyona da maalesef neden olacaktır. Ancak bu artışların dünya genelinde de yaşandığını göz önünde bulundurduğumuzda yadırganmaması gerektiğini düşünüyoruz. Avrupa’da üretim yapan gelişmiş ülkelerde fiyatların çok daha yüksek olduğunu da biliyoruz. Sanayiciler olarak hükümetten beklentimiz, rekabet ettiğimiz ülkelerdeki maliyetlerin üzerinde maliyetimiz olmamasıdır. Rekabetçiliğimizi koruyabilirsek, sanayicilerin kısa vadede zorlanacağını ancak orta ve uzun vadede bu sıkıntıların atlatılabileceğini düşünüyoruz. Öte yandan bu artışların planlı olarak takiplenebilir olmasını da önemsiyoruz” dedi.

DENK BÜTÇE VURGUSU

Devletin subvansiyonel destekleri konusunda denk bütçenin önemine değinen Zeytinoğlu, “Sosyal devlet konsepti içerisinde devletin subvansiyonel destekleri olacaktır ancak arzumuz devletimizin bütçe açığı vermemesi yönünde. Bu durumda, sanayicilerin daha düşük maliyetle daha fazla kredi imkanına erişebileceğini biliyoruz ve denk bütçeyi önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
KocaeliEnerjiFiyat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73