Hürriyet, Pazartesi mesaisine Alikahya’da başladı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
29 Ağustos 2022 Pazartesi 13:05
Hürriyet, Pazartesi mesaisine  Alikahya’da başladı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, pazartesi mesaisine Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından uzun yıllar sonra konfora kavuşturulacak olan Alikahya Atatürk Mahallesi Ahmet Müfit Bey Caddesi’nde başladı

İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların yaşam standartlarını arttırmak adına zamanla deforme olan yolları yenilemeye devam ederken İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de çalışmaları yakından takip ediyor. Başkan Hürriyet son olarak Alikahya Atatürk Mahallesi Ahmet Müfit Bey Caddesi’nde gerçekleşen yol çalışmalarını yerinde inceledi. 

2 BİN 500 TON ASFALT KULLANILACAK

İnceleme ziyaretinde Başkan Hürriyet’e Alikahya Atatürk Mahalle Muhtarı Özgür Sarıca, Fatih Mahalle Muhtarı Yunus Arıcan ve Alikahya Merkez Mahallesi muhtar azası Cengiz Özdemir eşlik etti. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışma kapsamında yaklaşık 900 metre uzunluğundaki caddede 2 bin ton PMT ve 2 bin 500 ton asfalt kullanılarak çalışma tamamlanacak. Yol yenileme çalışmasının ardından kaldırımlar da yenilenerek vatandaşlara daha şık ve güvenli bir cadde sunulacak. 

HÜRRİYET, “HIZLI BİR ŞEKİLDE PLANLADIK”

Çalışmalarla ilgili vatandaşları bilgilendiren Başkan Hürriyet, “Alikahya Atatürk Mahallesi Ahmet Müfit Bey Caddesi’nde vatandaşların uzun yıllardır yol ve kaldırım çalışması talebi vardı. Biz de gerek altyapı kurumları ile görüşerek gerekse kendi programımıza göre bu alanı bu sene için planlamıştık. Burası stada giden yol ve uzun zamandır hizmet bekliyordu. Emekçi arkadaşlarımız hızlı bir şekilde buranın üstyapısını planladılar. İhalemizi tamamlayıp asfalt sezonumuzu da açtıktan sonra buranın da asfaltını atmaya başladık. 

“102 MAHALLEYE EŞİT VE ADİL HİZMET”

Burası uzun ve çok kullanılan bir cadde. Özellikle maç olduğu zaman hem araç hem de yaya trafiğinin yoğun olduğu bir bölge. Sokaklarımızı, mahallelerimizi olabildiğince konfora kavuşturmak, insanlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için gerçekten çok çalışıyoruz. Ekonomik kriz ve giderlerin artması nedeniyle zor bir dönemdeyiz. Fakat buna rağmen biz kaynaklarımızı olabildiğince 102 mahalleye eşit ve adil dağıtmaya çalışıyoruz. Uzun yıllardır bekleyen işleri yapmaya, yanlış yapılanı düzeltmeye ve yeni işleri de yapmaya gayret ediyoruz. Bu bölge de o bölgelerden bir tanesi. 

“MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Burada elektrik hatları havadan gidiyor. Biz bazı bölgelerde elektrik hatlarını yerin altına almaya çalıştık ancak çok zorlandık. Biz de burada elektrik hatlarını yer altına almak, dekoratif bir aydınlatma kurmak çok isteriz. Ben bir belediye başkanı olarak kentimin her sokağını çok güzel, estetik ve şık görmek isterim ancak diğer kurumlarla yaşadığımız sıkıntılar, var olan engellemeler, yavaşlatmalar, sabote etmeler yüzünden bazen sıkıntı yaşayabiliyoruz. Tabi ki biz mücadele etmeye devam ediyoruz. Bu elektrik konusu da bunlardan bir tanesi. 

“SEVE SEVE DESTEK VERİRİM”

Turan Güneş Caddesi’nde elektrik hatlarını yerin altına biz aldık. Kurumlar arasındaki yetkiler, onaylar, projelerin onaylanması, malzeme tedariki derken orada çok büyük sıkıntılar yaşadık. Biz sıkıntı yaşayınca vatandaş da mağdur oluyor. İşi asıl yapması gereken kurumların yetki alanına girmeme kararı aldık. Çünkü bu çekişmelerden, engellemelerden en çok zararı vatandaş görüyor. Havai hatları yer altında alma işi SEDAŞ’ın işi. Muhtarlarım da talep de bulunsun. Bu konuda benim kolaylaştırabileceğim bir şey varsa seve seve yaparım ama doğrudan SEDAŞ’ın işini yapmaya kalktığımda gerçekten sizler sıkıntı yaşıyorsunuz. 

“HİZMET MİKTARINI DÜŞÜRMEDİK”

SEDAŞ görevini yapar da elektrik hatlarını yer altına alırsa biz kendi ölçeğimizde her türlü desteği veririz. Yeter ki halkımız hak ettiği konfora kavuşsun, yeter ki sokaklarımız daha güvenli ve şık olsun. Biz üzerimize düşeni her zaman yaparız. Bizim buradaki sorumluluğumuz üst yapı ve en güzel şekilde yapacağız. Bütün giderlerimizin artmasına rağmen biz hizmet miktarımızı düşürmedik. Gerçekten tonajların bedelleri eskisi gibi değil. Ne asfalttan ne de betondan taviz vermedik. Allah yardımcımız oluyor” ifadelerini kullandı. 

SARICA, “20 BİN TONUN ÜZERİNDE ASFALT ATILDI”

İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca, “Başkanımız göreve geldiğinden beri Alikahya’ya 20 bin tonun üzerinde asfalt atıldı. Alikahya’nın ciddi anlamda arkasında duruyorsunuz. Alikahya’ya verilen hizmet noktasında bizler de sahada olmaya ve vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

MUHTAR TEŞEKKÜR ETTİ

Alikahya Atatürk Mahalle Muhtarı Özgür Sarıca yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu çalışmayı uzun zamandır bekliyorduk. Kocaelispor’un da buraya gelmesiyle daha çok ihtiyaç arttı. Çalışma gayet güzel ilerliyor. Hem yol hem de kaldırımların yapılacak olması bizleri mutlu etti. Emeğinize sağlık” dedi.

Anahtar Kelimeler:
PazartesiHürriyetAlikahya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73