İzmit Şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşadı

İzmit Belediyesi, İzmit Belediyespor’un Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne çıkışını muhteşem kutlama programıyla tüm kente doyasıya yaşattı.

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
25 Mayıs 2023 Perşembe 12:04
İzmit Şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşadı

İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı 2022-2023 Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi Play-Off Şampiyonu olarak Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükseldi. İzmitli Perilerin zaferi kentte büyük ses getirirken İzmit Belediyesi şampiyonluk coşkusunu yaşatmak adına dolu dolu bir program hazırladı. Programlara, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı İzmit Belediyespor Kulübü Başkanı Yaşar Kardaş, İzmit Belediyespor Kadın Basketbol Takımı Koçu Hasan Fırat Okul, teknik ekip, oyuncular ve binlerce İzmitli katıldı.

ZAFER COŞKUSU KONSERLERLE DORUĞA ÇIKTI

Şampiyonluk kutlamaları programı kapsamında Saat 18.30’da Merkez Bankası önünden araç konvoyu, 19.00’da da Fethiye Caddesi’nden Gencer Savaş Bandosu eşliğinde Yürüyüş Korteji yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kortejin ardından ise İzmit Belediyesi önünde hem Gencer Savaş Bandosu hem İkiye On Kala konserleri gerçekleştirildi.

İZMİT BU KUPALARI ÇOKTAN HAK ETTİ”

Konser öncesi kürsüye çıkan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet şu ifadeleri kullandı; “Bu şampiyonluk kutlamasını İzmit’in dört bir yanında, sokaklarında ve halkıyla birlikte yaşamadan olmazdı. İstedik ki bu coşkuyu sizlerle birlikte kutlamayalım. Bu coşkuyu İzmit hak etti. Bu kupaları İzmit çoktan hak etti. Kupalar var olsun, daha da çok olsun İnşallah. Bir kent iki şampiyonluk. İzmit’e şampiyonluk çok yakıştı.

“DÜŞTÜĞÜMÜZ GİBİ ÇIKARIZ DEDİK”

Özellikle değerli ekibimize, bu süreçte destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu kupayı almak için gerçekten çok uğraştık. Özellikle geçtiğimiz sene düştüğümüzde çok üzülmüştük ama asla mücadeleden vazgeçmedik, asla kararlılığımızdan vazgeçmedik. Hayat sizi yere serebilir yerden kalkıp kalkmamak sizin tercihinizdir. Biz bir tercihte bulunduk ve dedik ki ‘Düştüysek düştüğümüz gibi çıkarız Evel Allah. Arkamızda halkımız var. Arkamızda bizim için dua edenler var. Çok kıymetli çalışma arkadaşlarımız var. Değerli Fırat hocamız var. Tabii ki İzmit’in kızları var. Onlar hepsi birer şampiyon.

“KOCAELİ’Yİ SÜPER LİGDE TEMSİL EDEN TEK TAKIMIZ”

Çok mücadele ettik ama ‘Çıkamaz’ diyenleri fazlasıyla utandırdık. ‘Başaramaz’ dediler. Biz kararlılıkla ve bu güzel kızların gerçekten müthiş azmiyle bu zaferi, bu kupayı, bu şampiyonluğu çok hak etmiştik. Şu anda da hak ettiğimiz yerdeyiz. Hak ettiğimiz şampiyonluk nihayet bizim oldu. Kocaeli’yi süper ligde temsil eden tek takım olmanın gururunu yaşıyoruz.

“KOCAELİSPOR’UMUZU GÖNÜLDEN KUTLUYORUM”

Artık yeni hedeflerimiz var. Nasıl ki bu Süper Lige çıktıysak şimdi Avrupa yollarını arşınlamak istiyoruz. Bundan sonra istikamet Avrupa olacak. Şampiyon Kocaelispor’umuzu gönülden kutluyorum. Onların 1. Lige çıkması çok kıymetli. Hep ne diyorduk ; ‘Şampiyonluk gelsin bu sene kutlayalım Fethiye’de’. Biz şampiyonlukların ikisini de Fethiye Caddesi’nde kutlamış olduk.

“HAYDİ DERİNCE İZMİT SENİNLE”

Üçüncü şampiyonu bekliyoruz. Bu kent hepimizin. Bu kent sadece İzmit’ten ibaret değil. Kocaeli’nin tüm ilçeleri ve tüm sporcularımız bizim kardeşlerimiz. Şimdi 3. Kupayı da Derince Belediyespor’dan bekliyoruz. Haydi Derince İzmit seninle, 3. Kupayı da Kocaeli’ye getir İnşallah. Bizlere yürekten destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

“İZMİTLİLERE ARMAĞAN OLSUN”

Emek harcayan başta hocamız Fırat Okul olmak üzere tüm teknik heyete, tüm oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Mücadeleyi bırakmadığımızda başarıyı elde edeceğimizi biliyorduk. Bu şampiyonluk İzmit’e, İzmitlilere armağan olsun.”

“BAŞKAN TAKIMI HİÇ YALNIZ BIRAKMADI”

İzmit Belediyespor Kulübü Başkanı Yaşar Kardaş ise konuşmasında, ‘Fırat hocamla, teknik ekiple çok güzel bir çalışma yaptık. Bu kızları Türkiye’nin her yerinden topladık. Bu kızları İzmit’e armağan ettik. Takım her maçında çok iyi mücadele etti. Başkanımızda bütün maçlara benimle deplasmanlara geldi. Takımı hiç yalnız bırakmadık. Başkan da bizi yalnız bırakmadı ve bu şampiyonluğu kente hediye ettik. Bu zafer bu şehre hayırlı olsun. İnşallah seneye Süper Ligde de aynı coşkuyu yaşayacağız” dedi.

Fatma Kaplan Hürriyet

Anahtar Kelimeler:
IzmitTürkiyeBasketbol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73