“Nazım Hikmet” ölümünün 60. yılında anıldı

04 Haziran 2023 Pazar 17:00
“Nazım Hikmet” ölümünün 60. yılında anıldı

Çankaya Belediyesi usta şair ve yazar Nazım Hikmet Ran’ı ölümünün 60. yılında Milli Mücadele ve Edebiyat söyleşileri kapsamında ünlü şairin Kuvayi Milliye Destanı eseri ile andı.ANKARA (İGFA) - Usta şairin adıyla hizmete açılan Nazım Hikmet Çankaya Evi’nde gerçekleşen söyleşide Prof. Dr. Dilek Yalçın Çelik, Hasine Tekin ve Öğretim üyesi Gökçe Ulus usta şairin eserleri ile Milli Mücadeleye katkılarını örneklerle anlattı.

Vatan Şairi olarak bilinen Nazım Hikmet’in imparatorluktan bağımsızlığa giden yolda yazdığı eserlerin Milli Mücadeleye katkısının yadsınamaz olduğunu dile getiren katılımcılar ölümünün üzerinden 60 yıl geçmesine rağmen toplumlar tarafından takdir gördüğünün altını çizdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73