banner42

Sanatseverler bu sergide buluşacak 

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
06 Ocak 2022 Perşembe 15:17
Sanatseverler bu sergide buluşacak 

Resim ve heykel sanatında son derece başarılı ve sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan eserler yapan Nimet Aşak ilk kişisel sergisinin açılışı 7 Ocak Cuma akşamı gerçekleştirilecek. Gebze Eskihisar Old Castle Hotel’de saat 19.30 gerçekleştirilecek olan sergi öncesi gazetemize özel açıklamalarda bulunan Nimet Aşak Gebze’de bu tür sanatsal faaliyetlere daha çok ağırlık vereceğini ifade etti. İlk orta ve liseyi Gebze’de okuyan Nimet Aşak ardından ortaokulda resim yarışmasında il birincisi oldu. Resim öğretmenimin kendisine olan desteğiyle liseden sonra güzel sanatlar okumaya karar verdiğini ifade eden Nimet Aşak,”Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden resim ve heykel fakültesinden resim ve heykel bölümünden mezun oldum.

“CİDDİ EĞİTİMLER ALDIM”

Sonrasında üniversite almış olduğum bu eğitimler yeterli gelmedi. Okulda teknik olarak öğreniyorsunuz ama kendinizi geliştirmeniz gerekiyor bu anlamda. Bu eğitimlere ekstra olarak Koza Sanat Evi’nde kendi hocalarımla birlikte eğitimlerime eğitim katmaya devam ettim. Özellikle yağlı boya üzerine ciddi eğitimler aldım. Tüm sanat çeşitleriyle ilgiliyim ama resim yapmak en çok beni kendime getiren sanat dalı oldu. Gördüğüm her objeyi resmedebiliyorum. Her tür resim tekniğinden anlıyorum bilgi sahibiyim. Bunun dışında heykel ve çini boyama üzerine de eğitim aldım. 

“İLK KİŞİSEL SERGİM”

Bununla ilgili de elimden geldiğince çalışmalarıma devam ediyorum. Aynı zamanda da birçok okulda eğitmen olarak görev yaptım ve yapmaya da devam ediyorum. Çocuklara faydalı olmak gençlere meslek seçimlerinde yardımcı olabilmek adına elimden ne geliyorsa yapıp onlara örnek teşkil etmek istiyorum. Karma sergilere daha önceden katıldım. Ancak bu ilk kişisel sergim olacağı için heyecanlıyım. Daha çok sanatı tanıtmak benim amacım. Yaptığım işle gurur duyuyorum. Ama Gebze’de bu anlamda çok büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. 

SERGİYE DAVET ETTİ

Sanatsal olarak çok fazla bir etkinlik yok. Çocuklarımıza örnek teşkil edebilecek organizasyonlar çok kısıtlı. Özellikle gençlere kadınlarımıza ve meslek seçiminde zorlanan gençlerimize çocuklarımıza ve özgüvenini artırmak isteyen herkese yönelik bir sergi yapmak istedim. İnsanlar bire bir görsün istedim. Sanat eserlerini görünce etkileniyorlar. Kendilerini veya çocuklarını geliştirmek istiyorlar. Bende onlara fırsat tanımak amacıyla böyle bir başlangıç yapmak istedim. İlerleyen süreçte de bir sanat merkezi açmak istiyorum. Tüm sanatseverleri sergiye davet ediyorum” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73