"Tekinsiz Deniz" fotoğraf sergisi Beyoğlu'nda açıldı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
18 Eylül 2022 Pazar 11:43
"Tekinsiz Deniz" fotoğraf sergisi Beyoğlu'nda açıldı

Fotoğraf sanatçısı, küratör ve masal çözümleyicisi Coşar Kulaksız’ın yeni sergisi “Tekinsiz Deniz” 14 Eylül Çarşamba günü Faar Art Galeri’de açıldı. Ege Denizi'nin kuzeyinde bir botun içinden çekilen 14 fotoğraftan oluşan sergi, 15 Ekim'e kadar ziyarete açık kalacak.

Fotoğraf sanatçısı Coşar Kulaksız'ın yeni sergisi "Tekinsiz Deniz", Beyoğlu'nda Faar Art Galeri'de sanatseverlerle buluştu.Kulaksız'ın Ayvalık'ta oluşturduğu projenin, sanat danışmanlığını Beral Madra, sergi tasarım danışmanlığını Bülent Erkmen ve proje direktörlüğünü Songül Güneş üstlendi. ‘’Tekinsiz Deniz’’ Sergisi,  Gate 27 Konuk Sanatçı Programı kapsamında Kulaksız’ın Ayvalık'ta kaldığı dönemde çektiği fotoğraflardan oluşuyor.

 ‘’Ege Denizi’nin kuzeyini günlerce bir botla dolaştım’’

Kulaksız, Ege Denizi'nin kuzeyini günlerce bir botla dolaştığını ifade ederek, "Mültecilerin kullandığı bota benzerdi. Oradaki insanlarla tanıştıkça aslında bu denizin ve coğrafyanın büyük bir dram, gerginlik ve kimlik çatışması barındırdığını gördüm. O botun içinde giderken kendimi bir mübadelede gibi hissettim. O botun içinde böyle yatar pozisyonda olup fotoğraf çekmeye başladığınız zaman gördüğünüz tek şey aslında bir tuhaf bir boşluk ve ufuk çizgisi." dedi.

Fotoğraflardaki denizin sakin olmasının dingin olduğu anlamına gelmediğine dikkati çeken Kulaksız, ufuk çizgilerinin aynı hizada olmasının nedeninin "denizin üstünde görülenin sadece ufuk çizgisi olması ve umudun sadece oradan belireceği hissi" olduğunu dile getirdi.

‘’Hepimiz bir anda mülteci olabiliriz’’

Kulaksız, binlerce fotoğrafın içinden sadece 14 tanesini sergilediğini belirterek, "Bir anda hepimiz mülteci olabiliriz, bir anda hepimiz evsiz kalabiliriz. Hepimiz bir dram içinden gelip bu ülkeyi kurduk. Bunları unutmaya çalışıyoruz. Belki de bu yüzden masum bebekler kıyılara vuruyor hala." ifadelerini kullandı.

"Tekinsiz Deniz" sergisi, 15 Ekim'e kadar Pazartesi hariç her gün 12:00 – 20:00 saatleri arasında ziyarete açık kalacak.

Anahtar Kelimeler:
DenizFotoğrafBotMasal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73