banner42

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalan bu dönemi değerlendirip önlemler almamız gerekiyor.

Marmara Denizi’nin durumu malum ortada, atıklarımızla denizin müsilaj kusmasına sebep olduk. Çevresel etkimizin bu kadar ciddi geri dönüşleri varken daha fazla kontrolsüz hareket edilmemeli.

20 Temmuz 2021’de kurban kesimi ile birlikte Marmara Denizi ‘ne kurban kanı ve kesimlerinden arta kalan atıklar bırakılması mümkün. Geçmiş yıllarda bu tip manzaraları çok gördük. Kurban kanıyla kaplanan Marmara Deniz’i her seferinde görmezden gelindi. Artık denizin hiçbir kirliliği kaldıramayacak oluşu göz önüne alınıp acaba önlemler almayı düşünen, çözüm üreten birileri var mıdır? Çevre bakanlığı veya belediyeler bu konu ile ilgili çözüm düşünmüşler midir? Eğer düşünmüşlerse kamuoyu ile paylaşarak bizleri de bilgilendirmeliler. Beklenen bir açıklama henüz gelmediği için bir uyarıcı yazı yazmanın şart olduğuna karar verdim.

Kayseri Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Zafer GÖNÜLALAN, kurban kanı organik gübre olarak kullanılıp, atılan diğer parçaların ekonomiye katkı sağlayabileceğini ifade etmiştir.

Böyle çözümcü ve çevresel yaklaşımların değerlendirilmesi gerekmektedir. Bilim insanlarının görüşleri ve uyarılarına kulak verilip Marmara Deniz’ini kurtarmak için seferber olunmalıdır. Hiçbir çözüm için geç değil ama görmemezlikten gelip tedbir almazsak bir süre sonra kontrol bizlerin elinden çıkacak.

Artık her çevresel etkimizi gelecek nesli düşünerek minimuma indirmeli, yaşanabilir bir Dünya için el ele vermeliyiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73