İNTERNET HABER SİTELERİ BİTİRİLMEK İSTENİYOR!

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
30 Mart 2023 Perşembe 18:32
İNTERNET HABER SİTELERİ BİTİRİLMEK İSTENİYOR!

Yerel basın ve internet gazetelerinin en önemli gelir kaynağı belediyelerin reklamlardır.

Belediyelerden her ay birkaç adet gönderilen reklamlardan gelen üç beş kuruşla yerel basın ayakta kalmaya çalışıyor.

Ne var ki 1 Nisan 2023 itibariyle yürürlüğe girecek olan “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” düzenlemesi kapsamında artık resmi kurumların tüm ilan ve reklamlar Basın İlan Kurumu aracılığıyla yapılacak.

Ne var bunda diyebilirsiniz, şöyle bir şey var, Basın İlan Kurumu internet sitelerinden iletişim okulu mezunu ve sarı basın kartı olan 2 eleman çalıştırılması halinde belediyeler ve resmi kurumlardan ilan alınabileceğini duyurdu.

Zaten kıt kanat geçinen ve mesleğini yapmak için bin bir zorlukla ayakta duran internet gazetecileri için bu öldürücü darbedir.

Bırakın Kocaeli’yi Türkiye’nin hiçbir yerinde hiçbir internet sitesi Basın İlan Kurumunun istediği şartları yerine getiremez.

Bu koşullarda 2 kişinin SSK, maaş ve öteki ödemelerle toplam 30 bin TL gibi bir aylık ödemesi var.

Belediyelerden ayda birkaç kere 500 TL veya biraz yukarısı reklam alan internet sitelerinin bu büyük meblağı karşılaması mümkün değil.

Bu yasayı hazırlayanların geliri olmayan yerel basından pek haberi olmadığı açıktır.

Yerel basının kısıtlı gelirini elinden alarak ne yapılmak istendiği açıktır.

Ülkeyi yönetenlerin, bu kanunu hazırlayanların yerel basın ve internet gazeteciliğinin bitirecek bu uygulamadan vazgeçmesini istiyoruz.

*Cengiz Akgün

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73