banner42

Ömer Faruk Başaran’a CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşmasını sordum.

Şunları söyledi, “Kendisiyle İstanbul’da bir görüşmemiz oldu, ASİAD’ın 26 Kasım’da ki genel kuruluna davet ettim. Geleceğini söyledi. Kendisini ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız “.

Peki dedim CHP’ye geçmek konusunda bir şey konuştunuz mu?

Başaran, “Hayır, o konuyla ilgili bir şey konuşmadık. Çünkü görüşmemizin konusu ASİAD davetiydi, o çerçevede bir sohbetimiz oldu.”

Ancak benim CHP’nin üst düzey kaynaklarından aldığım bilgiye göre CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Başaran ailesiyle ilgili detaylı bilgisi var.

Zaten Kılıçdaroğlu’nun Gebze konusunda ki hassasiyeti ve ilgisi parti içinde herkesçe malum.

Kılıçdaroğlu ne zaman Kocaeli heyetini kabul etse veya ilimizden birileriyle görüşse Gebze’yi sorduğunu ve mutlaka kazanılması gerektiğini söylediğini biliyorum.

Benim gördüğüm ve edindiğim bilgiye göre Ömer Faruk Başaran’a yakın zaman içinde CHP lideri tarafından parti rozeti takılacak.

Bilindiği gibi Başaran ailesi CHP kökenlidir.

Ömer Faruk Başaran’ın dedesi CHP’nin Gebze eski İlçe Başkanı, babası İbrahim Başaran CHP Gebze eski Gençlik Kolları başkanı ve parti yöneticisidir.

Ailede geçmişte CHP’de siyaset yapmış birçok isim mevcuttur.

CHP ile geçmişte sıkı bağları olan Başaran ailesi sonra ki süreçte her ne kadar merkez sağ siyasete yönelse de CHP ile bağlarını hiç koparmadılar.

Bu anlamda Ömer Faruk Başaran’ın CHP’de olması siyaseten eşyanın tabiatına aykırı olmadığı gibi bence yerinde bir karar olacaktır.

CHP içinde de Başaran’a karşı kimsenin önyargılı veya olumsuz bakacağını sanmıyorum.

Tabi kamuoyunda, kulislerde gölgesine dahi muhalefet edenlerin birçok eleştiri ve yorumlar olabilir.

Ne var ki önemli olan kişinin günün sonunda neye karar verdiğidir.

Bugün ülke de birçok noktada eksik ve yetersiz kimlerin milletvekili olduğunu ve zaman içinde ne isimlerin vekillik yaptığını gazeteci olarak gördük.

Zaman içinde yetersiz ve kapasitesiz şekilde vekillik yapanlara sus pus olanların Ömer Faruk Başaran konusunda söylediklerinin hiçbir kıymet harbiyesi olmayacak.

Ömer Faruk Başaran CHP’ye geçerek dönerek bence siyaseten uzun zaman sonra doğru ve yerinde bir adım atmış olacak.

Gerisi lafügüzaftır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73