Dinozorlar mı öncelikli olmalıydı? İnsan mı öncelikli olmalıydı?

Seçmen Yönetici, Başkan, Vekil seçerken, seçilenin yönetmeye aday olanın yeteneklerinin en az eksiksiz olduğunu, doğru projeler yapacağını düşünür. Oy verir. Bizde bu pek böyle olmaz.

Dinozorlar mı? İnsan mı? öncelikli olmalıydı Sorulduğunda tabii ki insan dediğinizi duyuyorum doğru cevapta budur zaten.

Keşke: Keşke olmasa da önümüze çıkan her soruyu, her sorunu, doğru yapsak, doğru cevaplasak, fakat öğle olmuyor.

Nasıl ki seçerken, sorulara cevap verirken, gerçeği bir kenara bırakıp, yanlışlara pirim ve oy veriyorsak, göz yumuyorsak, bunun bedeli gün gelir toplumumuza ağıra mal olur, oluyor da. Vatandaşlarımız ölüyor. Ölenlerin vebalinde, oy verenlerin sorumluluğunun da olduğunu unutmayalım.

Ankara büyükşehir belediyesini otuz yıl yönetip, alt yapıyı önemsemezseniz makyaj ve gösteri peşinde koşarsanız, heba etmiş olursunuz zamanı, kaynakları. Sonuç canlara mal oluyor, kaynaklar çöpe gidiyor, sorun devam ediyor. Yalnız Ankara mı ülkenin her noktası sorun dolu.

Mansur yavaş daha yeni başkan olduğunda, birçok semtin su ve kanalizasyon borularının yetersiz olduğunu, eski olduğunu, kırık ve çatlak olduğunu, su kaybının olduğunu anlattı ve ödeme çıkarılması için oylamaya sundu. Ankara büyükşehir belediyesi meclisi, mecliste çoğunlukta bulunan iki partinin meclis üyeleri (Akp- Mhp)hiç düşünmeden ret oyu verdiler. Şimdi rahatsızlık duyuyorlar mı acaba?

Üç yıldır belediye başkanlığına seçilenler. Otuz yılda ihmal edilenleri düzeltmeleri zor iş hele büyükşehirlerde bu kadar araç trafik varken ayrı sorunlarda çıkacaktır. Üstelik yeni yönetimi eleştiren suçlayanlarda çıkacaktır. Olumsuzlukları fırsat görenler sebebini görmeyenlerdir. Toplumun terazisini dengesini bozanlardır.

Merak ediyorum eski başkan KEŞKE dinozora değil kanalizasyona, su ya yatırım yapsaydım demiş midir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73