Emperyalistlerin başarısının sırrı ve başarılarının devam etmesi, geri kalmış ülkelerin aptalca, yanlış tepkilerinde yatmaktadır. Eğer geri kalmış ülkelerin halkları yanlışı doğruyu sorgularsa, kışkırtmalara kapılmazsa, küçük menfaat ve çıkarları için ülkesine zarar verecek oyunlara alet olmazsa, oynanan oyunları bozar böylelikle Emperyalist devletler maşa bulamaz başarısız olurlar. 

Yıllardır Ortadoğu’da savaşlar sürüyor, oyunlar oynanıyor, insanlar perişan halde. Peki kârlı çıkan kim? 

Çoğumuz bu sorunun cevabını biliyoruz. Bazıları sorunun cevabını bildiği halde çıkarına geldiği için halinden memnundur. 

Bizi insanlıktan çıkaran mecbur edildiğimiz çıkar ve menfaatlerimizdir. 

Ortadoğu’da oynanan oyunlarla, Suriyeliler göç etmeye zorlandılar, bombalarla kovuldular. Adres Türkiye’ydi Suriyelileri bize öcü gösterenler var. Bizileride Suriyelilere öcü gösteriyorlar. 

Şimdi provokatörler devrede olmalı ki, istenmedik olaylar yaşanıyor. Bir oyun çeviriyor kurtlar, sofrayı kurdular, oyuna gelmeyelim oyunu oyunla bozalım derim.

Bu sonuca nasıl gelindiyse gelindi, şimdiden sonra oyuna gelmeden ne yapabilirizi

düşünmeliyiz. Suriyeliler bizim kardeşimizdir. Geçmişte birlikte yaşadık şimdide bir süre birlikte yaşayacağız. Üstünlük taslamak hiçbir tarafa yakışmaz. Oysa bizler kardeşiz, komşuyuz. En kısa sürede herkesin mutlu yaşayabileceği kendi topraklarına çekilebilmesi için, bunu hızlandırmanın yolu emperyalistlerin oyununu bozmaktan geçer.

Eğer bu oyunu bozabilirsek, Emperyalist devletlerin 100 yıllık hayalleri tekrar suya düşecektir. Onlar hiç kimseye keyfi devlet kurdurmazlar. Hiçbir devletin devam etmesi için çaba harcamazlar. Onlar için her şeyden önce kendi çıkarları gelir.

Afganistan’da oynadıkları oyunu hep birlikte seyreyledik. 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı’na Gani Eşref seçilmişti. İşgalci Emperyalistlerin düzeni korumak için iş birliğine zorladıkları, mecbur ettikleri ve bir kısım isteyerek iş birliği yapan Afganistan gençlerini ortada bırakıp çekip gittiler. Yeni projelerde kullanılmak üzere bir kısmını farklı yerlere dağıtacak olsalar da önümüzdeki dönemde bu gençleri yine silahlı olaylarda değerlendirecekler gibi algı toplumda mevcuttur. Eşref Gani Afganistan eski Cumhurbaşkanı uçak dolusu dolarla kaçtı. Taliban ile halk baş başa kaldı. Sonuçta mağdur olan Afganistan halkıdır. Aynı oyunların farklı senaryoyla oynanması bölgedeki birçok ülke için geçerlidir. Bu oyunlara gelmemenin yolu akıllı olmaktır. Kışkırtmaya gelmeden kimseyi düşman bellemeden, insanı sevmek ve zarar vermemekten geçer. Barışla kalın oyuna gelmeyin, bozun tüm oyunları.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73