banner42

(Kitabın ismi) Rıfat Sezeralp hazırlamış. Şairin dost ve arkadaşlarının katkısı ile hazırlanmış.

Daha başındayım kitabın hiç tanımadığım adam, şair yazar Rüşen hakkı. Şiir, hikaye ve romanlar yazmış yıllar yılı. Gazete köşe yazıları yazmış. Yazıları, şiirleri, hakında dostlarınca yazılanlar. Gözümde parladıkca parladı saygınlığı. Dönüp resmine bakıyorum. 

Ne güzel bakıyor içten sevgi dolu. 

Sayğınlığını olması gereken yere oturtuyorum. 

Gittikten sonra yine dönmüş aramıza sorusunu sormuş sunumunu yapmış.

  Günün birinde şiiriyle 

“Bir şey bulamadınızsa dirimde. Ölürüm toprak olurum 

Çiçek veririm günün birinde” 

  

Ne büyük şair 

Ayni topraklarda, ayni şehirde, ayni toplantılarda bulunursunuz, farkında olamazsınız, yaşarken. Fakat birgün, sevenleri dostları biriktirdiği değerli insanlar onu unutmaz hatırlar. 

Yetmez kalıcı kılmak isterler emeklerini bilgilerini koyar karar alırlar RUŞEN HAKKI’nın adını yaşatmaya, kitap hazırlarlar eserlerinden, yaşamından, birlikte yaşadıkları anılardan, hakındaki düşüncelerinden bahsederler. 

Tek bir sorun kalır. Bu şehre emek veren şiirleriyle şehri yaşatan Ruşen Hakkı’nın adının yaşatılacağı kültür sanat için Şiir Edebiyat Evi adının verilmesi. Şiir ve Edebiyat sever İzmit Belediye Başkana Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in desteği ve konuya sahip çıkması ile Restorasyonu yapılmakta olan kültür evine adı verilir. 

- Şiir ve Edebiyat Evi 

Ruşen Hakkı Anısına 

İzmit Belediye Başkanının daveti ve Ruşen Hakkının dostlarından Yazar Fatma Türk Kuşkaya’nın daveti (Aydili dergisi) üzerine 

Yazar Abdurrahman ADA, 

Yazar Faik AKÇAY Abi 

Ve Ben birlikte İzmit’e açılışa katıldık. Harika bir Şiir Edebiyat Evi yapmışlar tarih kokuyor İzmit’in yamaçları. 

Biz İzmit’i düzlükteki kısmıyla Şehir merkeziyle tanırız ne büyük yanılgı. Yamaçlarda ne konaklar, ne güzel evler, eski hamamlar, tarihi camiler var. 

Gezmeği sevenlere, tarihi yerleri gezmek isteyenlere şiddetle öneririm. Ben tekrar gezmek için gideceğim.

Güzel saygın insanlarla tanıştık hoş sohbetler ettik açılış  harika geçti. Nilgün Hanımın okuduğu şiirle (Şair Ruşen Hakkı’nın kızı) duygu yüklü geçti. 

Şiir kitaplarımı imzaladım. 

CHP Genel Başkan yardımcısı Ahmet Akın

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet vesilesiyle Şiir edebiyat evine hediye ettim. 

 Şair Ruşen Hakı şiirinden tekrar alıntı yapacağım. Diğer şiirleri için sizler araştırın, kitabını alın okuyun çaba harcayın. Bunu hak ediyor. 

      DEĞİŞİM

“İşte yeni kimliğim: 

Bir yeşil bir maviyim 

Bir balık bir kaplumbağa 

Ve sevinçle 

Beni de eritiyor potasında 

Çilgın doğa” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73