Lösemili Çocuklar Seslendi: Biz başardık sıra sende

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
09 Haziran 2023 Cuma 10:11
Lösemili Çocuklar Seslendi: Biz başardık sıra sende

Türk halkının LÖSEV’e yaptığı tuğla bağışlarıyla inşa edilen LÖSANTE Hastanesi’nde bayram sevinci yaşandı. Başarıyla gerçekleşen 175. kemik iliği nakli ile hayat bulan çocuklar bu kez birarada mücadele eden diğer kardeşlerine seslendi, “Biz başardık sıra sende.”

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı LÖSEV ailesi, bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Geleneksel Transplantasyon Kutlama Günü etkinliğinde bir araya geldi. Tedavileri boyunca el ele yürüyerek, hayata sımsıkı sarılan minik kahramanlar; ‘Biz Başardık Sıra Sende’ sloganı attı ve tedavisi devam eden Lösemili kardeşlerine moral verdi. Kutlama etkinliği, LÖSEV’in ‘Bir Tuğla da Sen Koy’ kampanyası kapsamında, Türk halkının bağışlarıyla inşa edilen Lösemili Çocuklara tamamen ücretsiz, kaliteli ve tam donanımlı sağlık hizmeti veren Lösante Hastanesi’nde gerçekleşti. Etkinlikte, doktor ve hemşirelerin yanı sıra ilik nakli gerçekleşen Lösemili Çocukların anne ve babaları da yer aldı.

Uzun ve yorucu bir süreç olan tedavi dönemi boyunca, ellerini hiç bırakmayan hemşire ablaları ve doktor abileriyle hazırlandıkları eğlenceli dans gösterilerinde ve müzik dinletilerinde sahne alan Minik Kahramanların heyecanı salonda mutluluklarına ortak olan herkese duygu dolu anlar yaşattı. Kutlama programında sadece minikler değil zorlu tedavi sürecinin atlatılmasında sevgisi ve şefkatiyle en büyük emeği veren annelerde şarkılar seslendirdiler.

175 Nakil Gerçekleşti

LÖSEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemik İliği Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Emin KÜREKÇİ yayınladığı rakamlarda Lösante Hastanesi’nde bugüne kadar gerçekleştirilen 175 ilik nakli ile çocukların tedavisini başarıyla tamamladığını ifade etti. LÖSEV’de tedavi protokolünün temasının “sevgi” olduğunu belirten Prof.Dr. KÜREKÇİ, Lösemi tedavisinde çocukların sadece bedenlerine değil, ruhlarına da dokunabilmenin tedavi başarısındaki önemine işaret etti.

Kutlama programında, Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün EZER ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından miniklerin azmi ve zaferini tebrik ve takdir etmek amacıyla Nakil Süreci Başarı Belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. LÖSEV Marşı eşliğinde pasta kesildikten sonra Lösante Hastanesi’nin avlusuna yapılan Anne Çocuk Sevgisi Anıtı açılışı gerçekleşti. Etkinlikler kapsamında konuşan LÖSEV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün EZER, şunları kaydetti: “Sevgili LÖSEV Ailesi, bugün çok mutlu bir gün. Birçoğunuz Lösante’yi sadece hastane olarak biliyorsunuz ama inanın ki dünyanın hiçbir yerinde bu kadar büyük bir başarı yok. Bütün dünyanın görmesi gereken bir başarı. Emeği geçen bütün meslektaşlarıma, sağlık personeli arkadaşlarıma ve Vakıf çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”

Kemik İliği Nakli Nedir?

Kök Hücre; kendine benzer hücreler oluşturmak üzere yüksek derecede özelleşmiş sınırsız sayıda bölünme ve çoğalma yeteneğine sahip ana hücredir. Kemik iliğinde kan üreten az sayıda kök hücre bulunmaktadır. Ayrıca damarlarda dolaşan kan ile göbek kordonu kanından da kök hücre elde edilmektedir.

Lösemi ve lenfoma başta olmak üzere bazı tümörler ile immün (savunma sistemi) yetmezlik, talasemi, aplastik anemi, doğuştan gelen bazı kan hastalıkları ve metabolik hastalıklarda kök hücre nakli uygulanır.

Anahtar Kelimeler:
LösemiSAĞLIKLÖSEV
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73