Avukat Arzu Türkkal Enç CHP'den başvuru yaptı

CHP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Avukat Arzu Türkkal Enç bugün Ankara’daydı. Anıtkabir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrini ziyaret eden Enç daha sonra Atatürk’ün “Emanetim” dediği Cumhuriyet Halk Partisi’ne giderek milletvekilliği adaylığı başvurusunu tamamladı.

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
18 Mart 2023 Cumartesi 15:22
Avukat Arzu Türkkal Enç  CHP'den başvuru yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Avukat Arzu Türkkal Enç dün Kocaeli il başkanı Bülent Sarı’yı ziyaret ederek adaylığı konusunda il başkanlığını bilgilendirmişti. Enç bugün de Ankara’ya giderek seçim çalışmalarına resmen start verdi. Anıtkabir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve İsmet İnönü’nün kabrini ziyaret eden Enç daha sonra Atatürk’ün “Emanetim” dediği Cumhuriyet Halk Partisi’ne giderek milletvekilliği adaylığı başvurusunu tamamladı.

KARANLIĞA TAHAMMÜL EDEMİYORUM

Adaylık başvurusunu parti okulundan eğitmen eğitici arkadaşı Çağlar Akay’a yapan Arzu Türkkal Enç başvurusu sonrasında kısa bir açıklama yaptı. Enç açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu güzel memlekete gönül vermiş tüm halkımız gibi ben de artık yaşadığımız bu karanlığa tahammül edemiyorum. Her sabah kötü bir haberle uyanmak istemiyorum. Yüreğim daralarak bir gün geçirmek istemiyorum. Her sosyal medyaya girişimde yine ne oldu acaba demek istemiyorum.

BAŞIMA BİR ŞEY GELİR Mİ…

Birisinin televizyonlara çıkıp sürekli bana bağırmasını istemiyorum. Tüm ülke nefes alsın istiyorum. Genel Başkanımızın çok kez ifade ettiği gibi ‘hiçbir çocuk yatağa aç girmesin’ istiyorum. Bir anne, bir baba evladına ‘alamayız, paramız yetmez’ cümlesini kurmasın istiyorum. Kadınlar olarak hiçbir baskı görmeden özgürce yaşamayı, hiçbir kız kardeşimin yaşam hakkının tehlikede olmamasını istiyorum. Gençler sosyal medyada bir şeyler paylaşırken, acaba başıma bir şey gelir mi diye düşünmesin istiyorum. ‘Silivri soğuktur’ esprisinin tarih olmasını istiyorum.

SİYASİ TUTSAKLARA SON VERİLSİN

Bir hukukçu olarak ülkemizde yaşanan adaletsizliklere dayanamıyorum. Mahkeme kararlarındaki hukuka aykırılıklar, siyasi kararlar vicdanımı yaralıyor. Aynı fakültelerden mezun olduğumuz, aynı kitapları okuduğumuz, aynı hocalardan ders aldığımız ancak aldığı derslere göre değil menfaatine ve korkusunda göre hareket eden sözde hukukçulardan ülkemin kurtulmasını istiyorum. Siyasi tutsaklıklara son verilmesini istiyorum.

MESLEKTAŞLARIMIZIN SIKINTILARI

Gezinin gözleri gülen çocuklarının haklarını aramak istiyorum, karanlık bir sokak ortasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın, ekmek almaya giderken hayattan koparılan Berkin Elvan’ın sorumluları, özellikle emri verenlerle hesaplaşmak istiyorum. Mesleğimizin sorunları, özellikle genç meslektaşlarımızın yaşadığı sıkıntılara bir çare olmak istiyorum. Adalet peşinde koşacak meslektaşlarımın, ekonomik zorluklarla boğuşmasını istemiyorum. Hesaplaşmanın yanı sıra helalleşmek de istiyorum.

ÜLKEME KATKI SUNMAK İSTİYORUM

Ayrışmadan kurtulalım, barışalım istiyorum. Huzurlu bir ülke, mutlu yurttaşlar istiyorum. Doğudan batıya, kuzeyden güneye güvercinler uçsun istiyorum. Biliyorum ve inanıyorum ki bu ülkeye aydınlık güzel günleri biz getirebiliriz, Cumhuriyet Halk Partisi getirebilir. Çünkü biz kurtuluş ve kuruluşun partisiyiz. Genel başkanımız birleştirici gücü sayesinde aydınlık günler yakın. Ben de yıllar boyu hem partimiz, hem meslek örgütüm hem de yaşamım içinde elimden geldiğince katkı sunmaya çalıştım. Şimdi cumhuriyetimizin 100. yılında, bir çift mavi gözün aydınlattığı mücadele yolunda Gazi Meclis çatısı altında ülkeme katkı sunmak istiyorum. Destek olan herkese teşekkür ediyorum.”

Arzu Türkkal Enç kimdir?

1980 yılında Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Bekirdere Mahallesi’nde doğdu. Kaportacı bir babanın 4. çocuğundan biri olarak ilkokul eğitimini Davulcular Köy Okulu’nda tamladıktan sonra orta ve lise eğitimine Mimar Sinan Lisesi’nde devam etti.

Lise eğitiminin ardından girdiği sınavda İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Buradaki eğitimini 4 yılda, üniversite 1.’si olarak tamamladı.

2003 yılında serbest avukatlığa başladı.

2008 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olarak siyasi çalışmalarına başladı.

2011 yılında CHP Kocaeli İl Yönetim Kurulu üyesi olarak atandı.

3 dönem boyunca il yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Hukuk ve seçim işlerinden sorumlu başkan yardımcısı ve il eğitim sekreteri olarak 2011 genel seçimleri, 2014 yerel seçimleri ve 2015 genel seçimlerinde CHP’nin Kocaeli’de seçim güvenliği koordinasyonunu sağladı.

2012 yılında Kocaeli Barosu’nda yönetim kurulu üyesi oldu. Burada 2 yıl görev yaptı.

2021 yılının temmuz ayında yeniden Kocaeli Barosu yönetim kurulu üyesi olarak seçildi.

Kocaeli Barosu seçimlerinde en çok oy alan 4. isim olarak yönetime giren kadın adaylar arasında birinci sırada yer aldı.

Burada 2 yıl boyunca genel sekreter olarak yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 2012 yılında eğitimden sorumlu genel başkan yardımcısı Aytuğ Atıcı’nın çalışma ekibinde yer alarak parti okulunun kurulmasında görev aldı.

Parti okulunda eğitmen, eğitici eğitmeni ve Marmara Bölge Sorumlusu olarak çalıştı.

Evli olan Arzu Türkkal Enç bir çocuk annesidir.

Son Güncelleme: 18.03.2023 15:27
Anahtar Kelimeler:
CHPMilletvekiliAnıtkabir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73