Büyükakın Bayan Futbol Takımını Konuk Etti

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
20 Kasım 2023 Pazartesi 12:01
Büyükakın Bayan Futbol Takımını  Konuk Etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kadınlar 1. Liginde mücadele eden ve alt yapılarında 500’e yakın sporcu bulunduran Kocaeli Bayan Futbol Takımını makamında konuk etti. Anadolu Yıldızlar Ligindeki Türkiye Şampiyonu sporcularıyla da yakından ilgilenen Başkan Büyükakın, “Şehrimizin kızlarının aldığı başarılar bizi çok mutlu ediyor. Onlarla gurur duyuyoruz. Alt yapılarda spor yapan ve futbol oynayan yavrularımızın varlığı çok kıymetli. Bu başarıların yanında spor kültürüyle büyüyen çocuklarımız ve gençlerimiz, geleceğin sağlıklı bireyleri de olacak. Bakınız, sentetik futbol sahalarımızı şehrimizin her köşesine kazandırdık. Basketbol ve voleybol sahalarını okullarımız sayesinde mahallelere kadar yaydık. Hayata geçirdiğimiz spor salonlarıyla da çocuklarımıza, gençlerimize ve her yaştan insanımıza hizmet veriyoruz” dedi.

204 OKULA BASKETBOL VE VOLEYBOL SAHASI

Ziyaret vesilesiyle spora ve sporcuya her fırsatta destek olduklarının da altını çizen Başkan Büyükakın, “Gebze Sporcu Eğitim Merkezi’ni (GEBZESEM) Kocaeli’ne kazandırdık” diyerek şunları da kaydetti; “15 bin 500 m2 kapalı alanı olan 4 katlı merkezde nice şampiyonlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Açıldığı günden itibaren tesiste 11 branşta binlerce sporcumuza hizmet verildi. Diğer bir taraftan da Büyükşehir Belediyesi olarak Potasız Okul Kalmasın projesi ile tüm öğrencilerimize erişmek üzere 204 okulumuza basketbol ve voleybol sahaları kurduk” ifadelerini de sarf etti.

SPOR VE EĞİTİM BİR ARADA

Amatör spora çok önemli destekler verdiklerini de ziyaret sonrası yaptığı açıklamayla vurgulayan Başkan Büyükakın, üniversitelerdeki akademik çalışmalarla daha fazla sportif başarının elde edilebileceğini de belirterek, “Çocuklarımız artık bir taraftan eğitim hayatlarını sürdürürken diğer bir taraftan da istedikleri branşta spor yapabiliyorlar. Çocuklarımız, spor ve eğitimi bir arada yapmanın keyfine ulaşıyor” diye konuştu.

“BU GAYRETLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Kocaeli Bayan Futbol Takımının elde ettiği başarılar nedeniyle Teknik Direktör Hasan Alemdar ve tüm teknik heyeti de kutlayan Başkan Büyükakın, “Bizlerin görevi çocuklarımıza ve gençlerimize hayallerini gerçekleştirebilecekleri alanları hazırlamaktır. Bizde bu gayretle çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah daha güzel spor tesislerini kazandırmaya devam edeceğiz” ifadelerini de sarf etti. Birliktelik yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
KocaeliSporFUTBOLVOLEYBOL
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73