CHP'li Saide Arslan'dan Büyükgöz'e çok sert sözler

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
03 Ağustos 2022 Çarşamba 10:27
CHP'li Saide Arslan'dan Büyükgöz'e çok sert sözler

Gebze Belediyesinin CHP'li meclis üyesi Av. Saide Arslan, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ü önceki gün basın toplantısında ki açıklamları nedeniyle çok sert sözlerle eleştirdi. 

Saide Arslan'ın sosyal medya sayfası üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

"Dün Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz basınla buluşup büyük müjde vermiş kime acaba...

Müjdesini açıklarsak müjdenin kime gittiği anlaşılacak sanırım.

Demiş ki müjdeler olsun Gebzeliyi 508 milyon borçlandırdım ve 232 dönüm yeri TOKİ'den satın aldım.

Bu arada bu satın alma yetkisinin , CHP grubunun ''yer satın alınmak istenen alan ile ilgili dava açtık , yürütmeyi durdurma kararı verildi, bu yetkiyi verirseniz mahkeme kararını ihlalden suç işlersiniz'' itirazına rağmen Akp grubunun kararıyla Temmuz meclisinde başkana verilmiş yetki olduğunu da hatırlatmak isterim.

Şimdi müjdenin kim ya da kimler için olduğunu anlamak için haberin devamına bakalım: TATLIKUYU MAHALLESI'ndeki küçük sanayiciler başta olmak üzere Gebze'nin değişik yerlerinde ki MERDIVEN ALTI çalışan işletmeler içinmiş bu müjde.

Acaba bu küçük sanayiciler içinde halkın parası ile yollarına bedelsiz asfalt döktüğünüz, biz bu yandaşa özel muameleyi mecliste sorduğumuzda da '' oranin yolları genel yol gibi herkes kullanıyor onun icin hiç bir bedel almadan asfaltladık" diyecek kadar sahip çıktığınız özel sanayi sitesi de var mı?

Varsa da ,232 dönüm içinde yapılacak kıyak herhalde yıllarca küçük sanayisinin yolundan gecmiş halkın kefaleti olur ,öyle mi başkan?

Şimdi gelelim bu müjdeden bir riyanın anatomisine:

Riya şu:

Sayın başkan aynı basın toplantısında ,Gebze Belediyesi işçilerine yapılacak zammın sadece temizlik personeline yapılacağını diğer işçi personele maaşlarını yasal zorunluluk gereği asgari ücret düzeyine getirmek dışında zam yapılmayacağını , yapmak zorunda olmadığını söylemesi, emekcinin emeğini enflasyon karşısında heba ederken , bunu da ben 400 bin Gebze'linin verdiği emaneti korumak zorundayım diyerek savunması.

Sayın başkan:CEVRE ve SEHIRCILIK BAKANLIGI ve KOCAELI BUYUKSEHIR BELEDIYESI ile bir olup, 400 bin Gebzeliye ait MERA alanını , önce GEBZE'DEKI RISKLI YAPILAR ICIN REZERV KONUT ALANI olarak belirleyip meradan çıkarıp Toki'ye verip, sonra burayı imar planı ile sanayi alanı yapıp,400 bin Gebzeliye ait mera alanını üstelik sanayi vasfı ile Toki'den geri satın alırken , Gebzeliye kendi yerini geri almak için 508 milyon tl ödetirken , kullandığın para Gebzelinin değil mi?

Tokiye ,Sanayiciye gelince verilen araziler, harcanan paralar 400 bin Gebzelinin değil, emeği ile geçinen işciye zam vermeye gelince ben 400 bin Gebzelinin emanetini korumalıyım.Öyle mi başkan?

BUNDAN DAHA BUYUK BIR RIYA VAR MI?

Bir avuç rantçı için değil ,

400 bin Gebzeli için çalışan işçinin alınterinin hakkını ver başkan.Bu emanete hiyanet değil emeğe saygı, hakkı hak edene teslimdir.

Gebzelinin emanetine asıl ihanetin ne olduğu ise ortada...Gören,duyan ve konuşmaktan korkmayan için..."

Anahtar Kelimeler:
GebzeCHPMeclis üyesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73