CHP'li vekillerin Körfez çıkarması

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
08 Eylül 2022 Perşembe 12:06
CHP'li vekillerin Körfez çıkarması

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız ve yönetimini İlçe Başkanlığı binasında ziyaretlerinin ardından ilçede temaslarda bulundu.

CHP’li vekiller ilçe örgütünü ziyaretlerinde partililerle ülke gündeminin yanı sıra ilçeye dair sorunlar ve çözüm önerileri ile 2023 seçimlerine yönelik olarak parti çalışmalarını değerlendirerek, istişarelerde bulundular ve CHP'ye katılan üyelere rozet taktılar.

Tarhan “Çöken Kurumları ayağa kaldıracağız. Esnaf Bakanlığı kuracağız”

İlçe Başkanlığının ardından Tarhan, Sarıbal ve Şeker Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Körfez Cemevi’nde yönetim ve vatandaşlarla bir araya geldikten sonra Körfez Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası Başkanı Kerem Yavuz ve Yönetimini ziyaret etti. Esnafların sorunlarını dinleyen Vekiller CHP’nin esnaflara yönelik politika ve hedeflerini de paylaştılar.

Tarhan “Pandemide alınan tedbirlerden en çok etkilenen kesim esnaf ve sanatkarımız. Yurtdışında küçük işletmelere pandemi tedbirleri kapsamında alınan kapanma kararlarından uğradıkları zararları karşılamak üzere hibe verilirken bizde kredi verildi ve esnaf yeniden borçlandırıldı. Bizim iktidarımızda Tek Adamın inisiyatifine bırakıldığı için tüm çöken tüm kurumlar ve yönetim sistemi 3 Yeni K dediğimiz Yeni Kurumlar, Yeni Kurallar ve Yeni Kadrolarla yeniden ayağa kaldırılacak. Ülkede topyekun bir kalkınmayı getirecek ve gelir adaletini sağlayacak politikalarımızda esnafımız için atacağımız adımlar da şimdiden planlanmış durumda. Öncelikle esnafımızın belini büken tüm yükleri omuzlarından alacağız. Esnafa sicil affı getireceğiz. Kira stopajını kaldıracağız. Esnafımıza emeklilik için geriye doğru borçlanma hakkı tanıyacağız. BAĞ-KUR prim borcu olsa dahi esnafın ve bakmakla yükümlü olduklarının sağlık hakkından yararlanmasını sağlayacak net yasal düzenlemeler yapacağız. Esnaf Destekleri Sigortası Fonunu kuracağız. Böylece ekonomik veya sektörel krizlerde, mücbir sebep hallerinde esnafa destek olacağız. Zincir market ve AVM saatlerini esnafımızı ezmeyecek şekilde yeniden düzenleyeceğiz. En önemlisi esnaf ve sanatkarımıza verdiğimiz önemi gösterir bir şekilde Esnaf Bakanlığını kuracağız.” diyerek CHP’nin esnaf politikaları hakkında önemli bilgiler verdi.

“Üretmenin maliyeti altında çiftçi eziliyor, vatandaş yiyecek ürünü alamıyor”

CHP heyeti daha sonra halk pazarını ziyaret etti, pazarcı esnafını ve pazardan alışveriş yapmaya gelen vatandaşı dinledi.

Sarıbal “Ülkede yönetimin gözlerini ekonominin tüm dünyada kabul gören kurallarına, uygulamalarına ve tedbirlerine kapatarak yürüttüğü politikaları sonucu önüne geçilemeyen enflasyon ürünlerin üretiminden sofraya gelene kadarki tüm aşamalarına fiyat artışı olarak yansıyor. Sonuçta, mazot, gübre gibi ana girdi kalemleri fiyatlarında yaşanan artış üretmenin maliyeti altında çiftçimizi ezerken, taşıma maliyetleri de tarladaki fiyatın üstüne ekleniyor ve bu zincirleme fiyat artışları neticesinde vatandaş sofrasına koyacak ürünü alamıyor. Dünyada büyük bir gıda krizi yaşanırken, insanlar yiyecek ürün bulmakta zorluk çekerken bizde ne yazık ki pazarda satılan ürünü almaya vatandaşın parası da yetmiyor. Çifte kriz altında Türk vatandaşı eziliyor.” dedi.

“Yetişmiş hekimler yurtdışına gidiyor, dışa bağımlı olduğumuz için ilaç krizi yaşanıyor. Vatandaşın sağlığı göz göre göre tehlikeye atılıyor.”

CHP’li vekillerin programının son durağı Yukarı Hereke Kültür Merkezi oldu. Hereke’de STK’lar ve vatandaşlarla bir araya gelerek temaslarda bulunan heyet halkın sorunlarını dinledi.

CHP’nin doktor vekillerinden Ali Şeker, “Vatandaşımız ekonomiden, eğitime, üretimden, sağlığa her konuda dertli ve şikayetçi. Yıllardır TBMM’de gerek komisyonlarda gerek Genel Kurul’da hep dile getirdiğimiz doktorlarımızın mesleği ve ülkeyi terk etmesine yönelik sorunları çözmek yerine, palyatif yöntemlerle kafalarını kuma gömerek çözüm bulduklarını sananların gelip burada halkımızı dinlemelerini isterdim. Hastanelerden randevu almakta zorlanan vatandaşlarımız soruyor. Kanser gibi hayati risk taşıyan bir hastalıkta mr-tomografi randevuları 6 ay sonraya veriliyor. Bu arada hastalık ne seyirde ilerleyecek diye sorduğumuzda cevap alamıyoruz. Bizi adeta ölüme terk ediyorlar. Teşhisi konulmuş hastalar da ilaç temininde sorun yaşıyorlar. Çünkü ilaçta da dışa bağımlıyız ve artan döviz kuru ilaç ithalatında da kriz getirdi. İflas eden Tek Adam rejimi, beceriksiz AKP iktidarı ülkeyi her alanda krize sürükledi. Hatta öyle ki bazı hastalıklarda ilaç temininde sorun yaşandığı için SUT şartları değiştirildi ve vatandaşın sağlığı göz göre göre tehlikeye atıldı.” Diyerek iktidarı sert bir dille eleştirdi.

Son Güncelleme: 08.09.2022 12:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73