banner42

Özlem Kozankurt: Bölgem ve ülkem için hizmet etmek istiyorum

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
15 Mart 2023 Çarşamba 12:42
Özlem Kozankurt: Bölgem ve ülkem için hizmet etmek istiyorum

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri Pimtaş firmasında AR-GE ve sürdürülebilirlik koordinatörü Özlem Kozankurt AK Parti Kocaeli Milletvekili aday adayı oldu.

Aday adaylık başvurusunu yapan Kozankurt bu sabah ise basın mensuplarıyla biraya geldi.

Özlem Kozankurt, AK Parti’den aday olmasının gerekçelerini ve öz geçmişi anlatarak konuşmasına başladı.

"Değerli basın mensupları, değerli yol arkadaşlarım

On binlerce insanımızın yaşamını kaybettiği asrın felaketi deprem acısını hep birlikte yaşıyoruz. Acımız büyük, yaralarımız büyük. Acıları birlikte paylaşacağız, yaralarımızı hep birlikte saracağız. 

Depremde yaşamını yitiren insanlarımıza Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabırlar, yaralılarımıza şifalar diliyorum. 

Bu basın toplantısı davetimize icabetiniz ve çıkmış olduğum bu yeni siyasi yolculuğumda buraya kadar teşrif ederek göstermiş olduğunuz nezaketinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.   

Şahsımı onurlandırdınız, moral oldunuz, güç verdiniz, iyi ki varsınız, iyi ki geldiniz,  hoş geldiniz. 

Aranızdaki gazeteci arkadaşlarımızdan çoğu beni gerek Ak Parti Gebze’de ki siyasi görevlerimden gerekse de sanayi ve iş dünyasındaki çalışmalarımdan dolayı tanıyor. Tanımayan gazeteci arkadaşlarımızdan dolayı kendimden kısaca bahsetmek istiyorum.

Özgeçmişimi yazılı metin olarak da ayrıca sizlere ileteceğim. 

Ben Özlem Kozankurt

1981 yılında Kars’ta doğdum. Aynı yıl Babam öğretmen olduğu için görev yeri olan İstanbul’a göç ettik. 1989 yılında yine babamın görev yeri değiştiğinden Kocaeli Gebze’ye taşındık. 

1992 yılında Sarkuysan Orta Okulu ve ardından 1998’de Gebze Anadolu Teknik Lisesi Tıp Elektroniği bölümünü birinciliklerle bitirerek mezun oldum.

1998 yılında girdiğim üniversite sınavıyla Afyon Kocatepe Üniversitesi Mahalli İdareler bölümünde iki yıl okuduktan sonra bölüm birincisi olarak mezun oldum.

2001 senesinde dikey geçiş sınavına girdim ve Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi  Kamu Yönetimi bölümünü kazandım. 2001-2004 yılları arasında burada okuduktan sonra yine üstün başarı belgesi alarak bölümümden mezun oldum.

2001-2004 yılları arasında üniversite de okurken aynı zaman da Gebze Kaymakamlığında çalıştım.  Gebze Belediyesinde meslek kursları kurumunda da İngilizce öğretmeni olarak 1 yıl ders verdim.

2005 senesinde özel bir şirkette yönetici asistanı olarak iş yaşamına atıldım. 2 yıl çalıştıktan sonra 2007 yılında,  ORTEM  Elektronik adlı bir şirkette Proje Yöneticisi olarak çalışmaya başladım.

2008 yılında iş insanı Tayfun Kozankurt  ile evlendim, Elanur isminde 14 yaşında bir kız evladım  var. 

2011 yılında PİMTAŞ A.Ş’de  Proje Yöneticisi olarak çalışmaya başladım ve 12 yıldan beri bu şirkette AR-GE müdürü olarak çalışmaya devam ediyorum.

Siyaset yaşamıma gelince;

Ülkesine ve milletine duyarlı bir eğitim emekçisi öğretmenin çocuğu olmamızdan dolayı çocukluğumdan beri memleket ve millet meselelerine dair siyasi haberler ve sohbetleri hep ilgi ile dinlerdim. 

Üniversite yıllarımda ve sonrasındaki iş yaşamımda da, Ak Partiyi ve kurucusu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ı hep ilgi ile takip ettim. Ülkemiz ekonomisine ve sanayisine kazandırdıklarını, yurdun en ücra köşesine uzanan duble yolları, metroları, denizleri aşan köprüleri, çok sayıda ilimize kazandırılan hava alanlarını hep hayranlıkla izledim. 

Türkiye’nin dünya ölçeğinde değerini daha da katlayan Dış Politikası ve Ülkemiz Savunma Sanayisine kazandırdığı devasa yatırımları ile gururlandım.

Memleketimin insanlarını ayrım yapmadan kucaklaması, fakir fukarayı şefkatle sarıp sarmalaması Sayın Cumhurbaşkanımıza olan saygı ve sevgimi daha da arttırdı ve “ben de artık bu vatana ve millete hizmet davasının bir yerinde olmalıyım” diyerek aktif siyasete atılmaya karar verdim.   

Ak Parti Gebze İlçe Teşkilatına kayıt oldum ve akabinde 2015-2017 yılları arasında yaklaşık 2,5 yıl Ak Parti Gebze ilçe yöneticisi olarak aktif siyasi görev yaptım.

Bugün yeni bir siyasi görevle buradayım, karşınızdayım.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan genel seçimde, Ak Parti Kocaeli Milletvekili aday adaylığı için Ak Partimize resmi başvurumu yaptım..

Bugün buradan da, siz değerli basın mensuplarının huzurunda, tüm değerli Kocaelili hemşerilerime duyurmak için bu basın toplantısını düzenledim.

Yaşadığım ilçe Gebze’me, yaşadığım kent Kocaeli’me ve canımdan çok sevdiğim ülkeme ve milletime en güzel hizmetleri verebilmek için Kocaeli Milletvekilliğine adayım.

Desteklerinizi bekliyorum..

Teşrifleriniz ve beni dinlediğiniz için tekrar çok teşekkür ediyorum."

Milletvekili aday adayı Kozankurt'a  AK Parti'li yöneticiler ile arkadaşları  da toplantıya katılarak destek verdi. 

*Cengiz Akgün

Son Güncelleme: 15.03.2023 13:57
Anahtar Kelimeler:
KocaeliAk Parti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73