Türkkan, SİT alanına kaçak yapıyı TBMM gündemine taşıdı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
12 Eylül 2023 Salı 13:13
Türkkan, SİT alanına kaçak yapıyı TBMM gündemine taşıdı

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, SİT alanına kaçak yapı konusunu TBMM gündemine taşıdı

Basında çıkan haberlere göre; Başiskele Serdar Mahallesi, Selahattin Eyyubi Caddesi’ndeki kesin yapılaşma yasağı bulunan ve çivi dahi çakılmasının yasak olduğu 1. Derece Sit Alanı’na inşaat yapıldı ve inşaatta aşama kaydedildi. En önemli iddia ise; bu inşaatın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı, aynı zamanda Başiskele Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı’na ait olduğu iddiası.

Bu iddialardan yola çıkan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, konunun muhatabı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.

BAKAN ÖZHASEKİ’YE SORDU

Önergesinde: Bakan Özhaseki’ye, Söz konusu bölgedeki 1. Derece Sit Alanı’nda inşaat yapıldığı doğru mu diye soran Türkkan, Basında yer aldığı gibi bu inşaat, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı, aynı zamanda Başiskele Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve Başiskele Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı’na mı aittir, değilse inşaatın sahibi kimdir sorusunu yöneltti. Türkkan önergesinde Bakanlık olarak bu konuda nasıl bir yol izleneceği konusunda da kamuoyunun aydınlatılmasını istedi.

Anahtar Kelimeler:
SİTTBMMİyi PartiKocaeli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73