Başkan Yıldırım’dan, CHP İl Başkanına tepki

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
12 Ocak 2023 Perşembe 12:55
Başkan Yıldırım’dan, CHP İl Başkanına tepki

AK Parti ilçe Başkanı İlhan Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi tarafından Tavşancıl’a yapılacak olan fuar, panayır ve festival alanı ile ilgili olarak CHP’nin vatandaşı yanlış bilgilendirdiğini belirterek CHP Kocaeli İl Başkanına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Yıldırım, projenin Dilovası'na değer katacağını belirtti. Başkan Yıldırım sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti:

"Dilovası, Kocaeli halkının sahilleri olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ve Dilovası Belediyemiz tarafından yapılacak olan #Tavşancıl Sahil 2. Etap Projesi ile #Diliskelesi Sahil 2. Etap Projelerinin dün itibariyle ÇED süreci başlamıştır. Sürecin başlamasıyla yapılacak olan devasa projeyi karalamak, halkımızı yanlış yönlendirmek amacıyla ne dediğini bilmeyen bir il başkanı zahmet edip Tavşancıl’a kadar gelerek yapılan proje hakkında açıklamalarda bulunmuş. CHP’nin il başkanı eline tutuşturulan kâğıdı okumaktan başka bir bilgisi olmadığı gibi yalan ve yanlış bilgilerle hem kamuoyunu yanıltıyor hemde projeye halkın itirazı şeklinde akla ziyan açıklamalarda bulunuyor.

Öncelikle deniz kirliliği ve müsilajdan bahsederek bu sorunun tüm Marmara’nın sorunu yerine sanki sadece Kocaeli’de ortaya çıktığı gibi bir algı yaratmaya çalışması manidardır. Sanki İstanbul’da bu sorun yaşanmadı, sanki Ege’de bu sorun yaşanmadı. Bunu Dilovası ile bağdaştırmak Dilovası’na bakış açısını ortaya koymaktır. CHP’ye göre Dilovası her zaman çevre kirliliği ile boğuşan, Kocaeli’yi kirleten, bir ilçe olarak görüp, halkı istismar etmeye çalışmaktadır. CHP halen Dilovası’nın son yıllarda aldığı hizmetlerle nasıl bir sıçrama yaptığını görmek istemiyor.

Dilovası’nı bilmeyenlerin sadece siyaset yapmak için karşı çıktığı proje aslında ilçemiz için çok önemli bir projedir. Dilovası’nın kaderini değiştirecek, Dilovası’na değer katacak bir projedir. Bunun çok sayıda örneği de mevcuttur. Biz Dilovası halkı olarak bu projenin sonuna kadar arkasında duracağız. Projede liman olmayacak. Projede etrafında yolcu indirme ve bindirme amaçlı herhangi bir şey olmayacak. Dilovası halkının nefes alabileceği ve Dilovası’na değer katabilecek bir projeye anca CHP karşı çıkar zaten.

Halihazırda bulunan Tavşancıl sahilimize ek olarak yaklaşık 410 dönüm gibi büyük bir Fuar, Festival ve Park Alanı kazandıracalağının müjdesini vermek istiyorum. Diliskelesi sahilimizin 2. etap projesiyle Osmangazi Köprüsünün aşağı kısmında yaklaşık dönümlük bir sahil parkı halkımızın kullanıma açılmış olacak. Sahil Parkları, Millet Bahçesi, Tavşancıl Vadisi, Tepecik ve Köseler Mesire Alanları, Mahalle Parklarıyla 7'den 70'e tüm halkımızın faydasına sunulacak olan projelerimizin gerçekleştirilmesinde önemli katkılarından dolayı; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın'a, Kocaeli Milletvekillerimize, İl Başkanımız Mehmet Ellibeş'e ve Dilovası Belediye Başkanımız Hamza Şayir'e teşekkür ediyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73