Gebzespor başkanından önemli açıklamalar

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
23 Aralık 2022 Cuma 13:49
Gebzespor başkanından önemli açıklamalar

Lider Gebzespor’un Kulüp Başkanı Resul Tat, Pazar günü oynanacak olan İnegöl Kafkasspor maçı öncesinde çok önemli açıklamalarda bulundu. Gebzespor’un yarınlarını düşünerek hareket ettiklerini belirten Başkan Tat, 7’den 70’e tüm Gebze halkını zorlu İnegöl Kafkas maçında Gebzespor’a destek olmaya davet etti.

Kulüplerin yarınlarının sağlam temelden oluşması için ekonomik sürdürülebilirliğin olması gerektiğine vurgu yaparak sözlerine başlayan Başkan Tat, “Kulüplerin sürdürülebilir noktada ekonomik imkana sahip olmaları gerekiyor. Ancak Türkiye’deki birçok kulübün bu anlamda zorlandığını görüyoruz. Bu kulüplerden bir tanesi de Gebzespor. Amatörden Süper Lig’e kadar, birçok kulüp suni başarılar yakalayabiliyor ancak bu durum sürekli hale gelmiyor. Gebzespor’un ekonomik bağımsızlığını kazanması ile ilgili bir noktaya gelinmesi gerekiyor. Bu, kısa vadede gerçekleşecek bir durum değil. Bizim kısa vadedeki öncelikli hedefimiz sportif anlamda takımımızı yeniden profesyonel liglere çıkarmak. Ancak ekonomik sürdürülebilirliği görmezden gelmediğimizin altını çizmek isterim “dedi.

GEBZESPOR’UN DEĞİL, TÜRK FUTBOLUNUN SORUNU

Türk futbolunun yaşadığı sorunlara Gebzespor üzerinden örnek veren Başkan Tat, “Gebzespor’un hak ettiği noktaya ulaşması için, yönetim olarak ekonomik yükü taşıdığı noktada bir tablo olsa da, bu durum insanlar yoruyor. Bu sorun Gebzespor’un değil, Türk futbolunun sorunu. O zaman kulüpler sürdürülebilir ve kalıcı yönetime kavuşamıyor. Bu sirkülasyon böyle devam ettiği sürece bir sezon yukarı çıkılır, diğer bir sezon aşağı inilir. Eskişehirspor ve Bursaspor gibi önemli kulüpler bu sıkıntıları yaşamaya devam ediyor” dedi.

KİMSEYE BORCUMUZ YOK… HELALLEŞMEYİ ÖNEMSİYORUZ

Kendi dönemlerine ait hiçbir şahıs ya da kuruma borçlarının olmadığını hatırlatan Başkan Tat, “Kendi dönemimizle alakalı ne piyasaya, ne oyuncularımıza, ne de 3’üncü şahıslara hiçbir borcumuzun olmadığı bir süreç sürdürüyoruz. Sezon sona erdiğinde devam edeceğimiz ya da yolları ayıracağımız oyuncular fark etmeksizin, her oyuncumuz ile helalleşeceğiz. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Kulübümüzün geleceğini ipotek altına alacak bir tablo ortaya koymadık. Bu kulübün zayi olmaması adına çaba sarf ediyoruz. Bu durumu sürdürülebilir hale getirmek için Gebzespor’un kalıcı bir gelire sahip olması gerekmektedir. Bunun için de çaba sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ İLE AYNI FİKİRLERDEYİZ

“Bu kentin ortak değeri, en önemli markası Gebzespor’dur” diyen Başkan Tat, konuşmasının devamında, “Gebze Belediye Başkanımız Zinnur Büyükgöz’ün de bakış açısı aynı. Yerel yönetimlerin desteğini sonuna kadar arkamızda hissediyoruz. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Tesisleşme anlamında belediye başkanımız bizimle aynı fikirde ancak kısa vadede gerçekleştirmek zor. Orta vadeli planlamamızda belediye başkanımızın gerekli adımları atacağını ve bunu çözüme kavuşturacağını söylüyor. Biz kendi işimizi yapmayı sürdürüyoruz. Gebzespor’u sportif anlamda şampiyonluğa kavuşturmak istiyoruz. Belediye başkanımız ile fikir anlamında aynı noktada buluşuyoruz. Bizi bu konuda sonuna kadar destekliyor”dedi.

ÖNEMLİ OLAN FİNİSH ÇİZGİSİ

Takımının performansından büyük mutluluk duyduğunu ancak başarılı sayılmaları için şampiyonluğun şart olduğunun altını çizen Başkan Tat, “Beklentimiz, çabamız ve arzumuz Gebzespor’u üst liglere çıkarmak. İyi bir gidişatımız var. Grubumuzda lideriz. Ancak başarılıyız diyebilmemiz için sonunun şampiyonlukla bitmesi gerekiyor. Yarıştaki en önemli şey, finish çizgisini nerde bitirdiğindir. Biz de yarışın sonuna odaklanmış durumdayız. Bu takımı üst lige çıkarmayı başarı olarak görüyoruz. Aksi hiçbir sonuç, başarı değildir. Takımımın performansından çok memnunum. Oyuncularımızın karakterlerinden, davranışlarından, ortaya koydukları mücadeleden, sahiplenme duygularından…”dedi.

ÖNEMLİ OLAN DOĞRU YÖNETMEK

Kulüpte iç huzurun olduğuna vurgu yapan Başkan Tat, “Burası 30 kişinin olduğu bir yer. Her kulüpte ufak tefek sorunlar oluyor, olacaktır da. Önemli olan bu süreci doğru yönetmek. Yönetimdeki arkadaşlarımızın ciddi bir emekleri var. Zamanlarından feragat edip, Gebzespor için taktir edilesi bir çaba sarf ediyorlar. Teknik heyetimizin ve tüm kulüp çalışanlarımızın ciddi bir çabası var. Oyuncu grubumuz ile güzel bir iletişimimiz var. Doğru çizgide gittiğimizi düşünüyoruz. İnşallah üzerine koyarak da gideceğiz” dedi.

PUAN FARKINI AÇMAK İSTİYORUZ

Devre arasına kazanarak girmek istediklerini kaydeden Başkan Tat, “İnegöl Kafkasspor maçı, tıpkı Yalovaspor maçı gibi 3 puan niteliği taşıyan bir maç olacak. Hocamızın da, bizim de her maça bakış açımız aynı. Bu maçın tek farkı, puan durumundaki en yakın takipçimizle oynayacak oluşumuz. Hedefimiz, bu maçı kazanarak puan farkını açmak olacak. İlk yarıyı kazanarak bitirmek istiyoruz. Bu maçın tabi ki bir hikayesi olabilir, öncelikli olarak sahaya kendi oyunumuzu ortaya koymak istiyoruz. Teknik ekip ve oyuncularıma sonuna kadar güveniyorum” dedi.

TRANSFER OLABİLİR DE, OLMAYABİLİR DE…

Devre arası transfer süreci ile düşüncelerini belirten Başkan Tat, “İlk devre tamamlandıktan sonra, teknik ekip ve yönetimimizle bir değerlendirme yapıp, takviye gerekirse yapacağız. Hiç de yapmayabiliriz… Devre arası transferleri, sezon başına göre daha zordur. Transfer yapmaya karar verirsek, bizim için en önemli kriter, karakter olacaktır. Takımımızın kimyasına uyacak, katkı sağlayacağına inandığımız, burayı sahiplenecek oyuncular alabiliriz” dedi.

7’DEN 70’E TÜM GEBZE HALKINI MAÇA DAVET EDİYORUZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e ayrı bir parantez açarak desteklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Tat, “Şu ana kadar ki destekleri ve katkılarından dolayı, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Gebze Belediye Başkanımıza, yönetimimiz ve takımımız adına teşekkür ediyorum. Bu hafta sonu tüm Gebze halkını takımlarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, 7’den 70’e herkesi Gebze’nin ortak değeri Gebzespor’a sahip çıkmak için saat 14.00’a Alaettin Kurt Stadı’nda oynayacağımız İnegöl Kafkasspor maçına bekliyoruz” dedi.

ESKİÇARŞI LOKOMOTİFTİR

Gebze’nin en önemli markasının Gebzespor olduğunu söyleyerek herkesi Gebzespor’a sahip çıkmaya davet eden Başkan Tat, “Gebze kozmopolit bir yer olduğu için kent bilincini, ortak değeri, birlikte yaşama arzunu ortaya koyan en büyük markanın Gebzespor olduğuna inanıyoruz. Bu kentte yaşayan, bu kentte para kazanan, bu kentin havasını soluyan, çocuğunu burada okutan herkesin, ortak paydaya Mor Menekşe’ye sahip çıkması gerektiği noktasında fikrimiz var. Bunu canlı tutmak istiyoruz. Eskiçarşı taraftarımız da bunun lokomotifidir” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73