Teknik Direktör Yıldız: Çok ciddi bir taraftar gücümüz var

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
24 Ocak 2023 Salı 13:01
Teknik Direktör Yıldız: Çok ciddi bir taraftar gücümüz var

Bölgesel Amatör Lig ekibimiz Gebzespor’da, Teknik Direktör Ümit Metin Yıldız, Pazar günü başlayacak olan sezonun ikinci yarısı öncesinde değerlendirmelerde bulundu.

Antalya kampı ile ilgili değerlendirmelerde bulunun deneyimli çalıştırıcı, genel olarak verimli bir kamp süreci geçirdiklerini ifade etti. Yıldız, “Kamp bölgemizde oldukça fazla yağmur yağmasına rağmen, bu durum çalışma periyodumuzu aksatmadı. İki tane hazırlık maçı planladık ve oynadık. Bu maçlardan ikincisi, oyun dışı sertlikler nedeniyle sıkıntılı geçti. Ali ve Tamer ciddi sakatlık problemleri yaşadı. Kerim ve Aykut’un sakatlıkları halen devam ediyor. Bunun dışında, hem mental hem de fiziksel olarak iyi çalıştığımızı düşünüyoruz. Amacımız ikinci yarıya en iyi şekilde başlamak ve devamını getirmek”dedi.

KULÜPLER BORÇ BATAĞINDA

Gebzespor’un transferde sessiz kalması hakkında önemli açıklamalar yapan Yıldız, transferin Türkiye genelinde ‘hastalığa’ dönüştüğü şeklinde bir benzetme yaptı. Kulüplerin çok büyük çoğunluğunun borç batağında olduğunu ifade eden Yıldız, “Ülkemizde transfer süreci ne yazık ki içinden çıkılmaz bir hal aldı. Ben bu durumu, evinde yemeği olmasına rağmen, ısrarla kredi kartını kullanarak dışarıdan yemek yemeye ve sonunda kapınıza icra gelmesine benzetiyorum. Bizim evimizde bir tarhana çorbası var. Neden gereksiz gıdalar alarak obeziteye dönüşelim. Önemli olan şey geleceğimiz için sağlıklı besin almak” dedi.

GEBZESPOR’UN PARASI KENDİ PARAMIZ GİBİ HAREKET EDİYORUZ

Transfere bakış açılarının değişmesi gerektiğine vurgu yapan Yıldız, “Transfere karşıymışım gibi bir algı çıkması beni üzer. Ben sadece hazırcı biri değilim. Doğru antrenman metotlarıyla ve iyi çalışmayla başarının geldiğine inanan biriyim. Lider bir takımın teknik direktörü olarak transfer talep etmem kadar doğal bir şey yok. Fakat ben kulübümü düşünüyorum. Gebzespor’un parasını, kendi paramızmış gibi düşünüyor ve ona göre adım atıyoruz. Türkiye’de başta teknik adamlar olmak üzere, transfere bakış açımızın değişmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

OLUŞ DIŞINDA BAŞKA OYUNCUMUZ YOK

Plansız ve günü kurtarmanın kulüplere büyük zararlar verdiğini Gebzespor üzerinden örnekleyen Yıldız, “Ben Gebzespor’da ilk görev aldığım dönemde kulübümüz 2.Lig’deydi. O dönemde şirketleşme yolunda adımlar atılmış, yapılan onlarca transfere alkış tutulmuştu. Herkes o dönemi şahlanış olarak görüyordu. Fakat Gebzespor’un çöküş dönemi o zaman başladı. Şu an takımımıza baktığımızda 3’üncü senesini geçiren Oluş Şensöz dışında uzun süre takımda kalan ikinci bir oyuncu yok. Hepimizin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekiyor. Dünya’nın en büyük kulüplerinden Bayern Münih’in kadrosuna baktığımızda 8-9 oyuncusu, 6-7 sezondur takımda forma giyiyor. Çok büyük bütçeleri olmalarına rağmen, transfer sirkülasyonu yapmak yerine, istikrarlı ve uzun vadeli planlama ile kalıcı başarıya ulaşıyor”dedi.

ÖZ KAYNAKLARA YÖNELMELİYİZ

Her olumsuzlukta transfere yönelmenin basit ve kolay bir yöntem olduğunu söyleyen Yıldız, “Teknik adamlar kolaya kaçmamalı. Şampiyon olursunuz, olacağız da…Ama önemli olan şey ‘nasıl şampiyon olduğunuzdur’. Üst lige çıkıp, öbür sene küme düştükten sonra hiçbir şeyin kıymeti kalmaz. Bu nedenle elimizdekinin kıymetini bilmeliyiz. Öz kaynaklarımızla uzun vadeli düşünmemiz gerekiyor. Altyapımızdan A takımımıza dahil ederek kampa götürdüğümüz iki tane pırıl pırıl gencimiz var. Bu oyuncuları sezon başı kampına götürmediğimiz pişman olduğumu ifade etmek istiyorum. Belli bir iskelet kurup, birkaç oyuncuyu takıma sabitleyerek temel atmamız gerekiyor. Tüm bu anlattıklarım Gebzespor’un değil, Türk futbolunun sorunu” ifadelerini kullandı.

TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR

Sezonun ikinci yarısına dair düşüncelerini paylaşan Yıldız, ilk 4 maçın 3’ünün iç sahada oynanacak olması hakkında ise, “Çok ciddi bir taraftar gücümüz var. Sahamızda oynarken, kendimizi çok daha iyi hissediyoruz. Bazen maçlarda tribünlerin sesine dalıyor ve bundan çok etkileniyorum. Tüylerim diken diken oluyor. Sezonun ilk yarısında olduğu gibi, iç saha-dış saha ayırt etmeksizin tüm maçlarımıza iyi hazırlanarak, maç maç düşünerek iyi bir hikaye yazmak istiyoruz. Bu hikayemizin içinde olan, bizimle birlikte yürüyen tüm paydaşlarımıza başarılar diliyor, sonu güzel biteceğine inandığım bir ikinci yarı diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeGebzesporTaraftar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73