Akıllı sayaç teknolojileriyle enerji yönetiminde yeni boyut

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
22 Mayıs 2023 Pazartesi 12:52
Akıllı sayaç teknolojileriyle enerji yönetiminde yeni boyut

Infinidium Technologies, ileri enerji çözümleri kapsamında sunduğu akıllı sayaçlarıyla enerji sistemlerini daha verimli hale getiriyor

Artan popülasyona bağlı olarak giderek yükselen enerji ihtiyacı ve elektrik kullanımı hem konut ve iş yeri sahipleri hem de dünya için çok önemli bir konu haline dönüştü. Enerji maliyetlerinin arttığı ve kaynakların giderek azaldığı günümüzde doğru teknolojilerle bu doğal kaynakların tüketimini optimize edebilmek ise her zamankinden daha önemli hale geldi. Bu aşamada devreye giren Infinidium Technologies, enerji yönetimini akıllı hale getirerek ileri teknolojik cihazlarla sistemleri yapılandırıyor. Bireysel ve kurumsal kullanıma uygun olarak sunduğu akıllı sayaç ürünleri sayesinde şirket, kullanılan enerjiyi izleyip raporlayarak süreçleri optimize etme fırsatı sağlıyor. Bu rapor aynı zamanda kullanıcılara, enerji ve elektrik kullanımlarını iyileştirecek önemli çıktılar da sunuyor. Akıllı enerji yönetim sistemleri konusunda dünya standartlarında ürünler sağlayan şirket, sadece enerjiyi yönetmekle kalmıyor aynı zamanda sürdürülebilir ve verimli bir enerji kullanımı için de rehberlik ediyor.

Geleceğin ihtiyaçlarını bugünden karşılama hedefiyle ileri enerji çözümleri geliştiren Infinidium Technologies, özellikle şehirlerde artan kaynak kullanımına yönelik etkin teknolojiler sunuyor. Yarının akıllı şehir çözümleri ile müşterilerine en hızlı ve en iyi kalitede hizmet sağlamak için teknolojiyi yakından takip ettiklerini ifade eden Infinidium Technologies CEO’su Berk Ündeğer, küresel standartlardaki akıllı sayaçları ile enerji tüketimi alışkanlıklarının değişmesini hedeflediklerinin altını çizdi.

AKILLI SAYAÇ TEKNOLOJİLERİYLE ENERJİ YÖNETİMİNİ OPTİMİZE EDİYOR

Enerji yönetim sistemlerinin başında gelen akıllı sayaçların, maliyetleri düşürmede ve sürdürülebilir olmadaki rolüne değinen Berk Ündeğer; “Akıllı sayaçlar, farklı zaman aralıklarında enerji kullanımını ölçüyor ve ölçülen verileri iletişim teknolojisi ağları aracılığıyla hizmet kuruluşuna iletiyor. Bu alt yapı, tüketicilere verimli ve güvenli bir enerji kaynağı sağlayarak enerji maliyetlerini düşürmek için destek oluyor. Bu açıdan bakıldığında akıllı sayaçların enerji yönetiminde belirleyici bir rol üstlendiği aşikâr. Infinidium Technologies olarak akıllı sayaç teknolojilerine sahip ürünlerle farklı sektörlerdeki partnerlerimize çözüm ortaklığı yapıyoruz. Portföyümüzde bulunan akıllı sayaç ürünleri ile farklı zaman aralıklarında enerji kullanımını ölçüp elde edilen verileri düşük band iletişim teknolojisi ağları aracılığıyla hizmet kuruluşuna iletiyoruz. Bu altyapı, tüketicilerin mobil uygulama gibi platformlardan verileri dinamik izlemesine ve acil durum müdahalelerine imkân veriyor. Gelişmiş ölçüm altyapımız ile enerji kullanımını ölçme, toplama ve analiz etmenin yanı sıra elektrik, gaz, ısı, su sayaçları gibi veri üreten son nokta ürünlerden de bilgi topluyoruz” şeklinde konuştu.

FARKLI İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ İLE UYUMLU

Bilişim altyapısı ile donatılan yeni nesil akıllı sayaçların, enerji verimliliğini ve abone faydasını maksimize etme amacı taşıdığını belirten Berk Ündeğer; “Şirket olarak akıllı sayaçlardaki başarımızı ileri boyuttaki teknolojik özellikleri bir araya getirerek ortaya koyuyoruz. Infinidium Technologies çatısı altında satışa sunulan EDMI GR-6BU, ultrasonik akış ölçüm teknolojisini kullanan G4 boyutlu konut tipi akıllı gaz sayacı birçok iletişim teknolojisini destekliyor. Bu akıllı sayaç aynı zamanda uzaktan kapatma fonksiyonu ile olası tehlikelerin önüne geçiyor. EDMI GR-6BU ayrıca güvenli DLMS standartlarını da destekliyor. Akıllı işlevselliğe ve kablosuz iletişime sahip olan bu teknoloji, pille çalışan bir ultrasonik gaz sayacı olarak da görev alıyor. Gaz akış hızı, sesin tek bir sıçrama hızı patentli bir ultrasonik ölçüm tekniği kullanılarak hesaplanıyor. Bu verilerden gaz hacmi akışı belirleniyor, elde edilen debi verileri sayacın LCD ekranında görüntüleniyor ve kalıcı hafızada saklanıyor. Storm HES, devreye alma, günlük veri aktarımı, sayaç konfigürasyonu, FW güncellemeleri ve sorun giderme için rahatlıkla kullanılabiliyor” dedi.

ÇOK SEVİYELİ GÜVENLİK VE YÜKSEK PERFORMANS İLE STANDARTLARI EN ÜSTE ÇIKARIYOR

Yüksek güvenliği ile dikkat çeken enerji çözümlerinin başında gelen EDMI EM10AH akıllı elektrik sayaç ürünü hakkında da bilgi veren Berk Ündeğer, şunları söyledi: “Konut tipi için tasarlanan EDMI EM10AH, tek fazlı sayaç olarak görev alıyor. STS uyumlu ön ödemeli modda veya faturalı modda çalışabilme özelliğiyle büyük kolaylık sağlıyor. Müşteri arayüzü birimi ile kablosuz olarak bir split metre olarak çalışabiliyor. Tüm bunlara ek olarak EDMI ağ geçidi- GW40 ve EDMI Head End Sistem ile birlikte de çalışabilme özelliği bulunuyor. Anlık enerji okuma fonksiyonuyla fark yaratan bu teknoloji, 5 yıla kadar sınırlı dahili pil gücü olmadan kullanılabiliyor. Bu akıllı elektrik sayacı; SRE tespiti, hat ve nötr akım dengesizliği algılama, ana güç olmadan sayaç kapağı ve terminal kapağı algılama, aşırı yük algılama, manyetik müdahale tespiti ve olay günlüklerinde kayıtlı alarmlar için rahatlıkla tercih edilebiliyor. Üstelik bu ürünün güvenlik kriterleri de çok yüksek, sadece çok seviyeli güvenlik aşamalarından sonra açılıyor.”

Berk Ündeğer

Anahtar Kelimeler:
SayaçDünyaEnerji
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73