1983-1984 yılı Özal döneminde sık zamlar geliyordu. sattığınız malı daha pahalı aldığınızdan dolayı, ayni miktar mal alamaz, rafa mal dizemezdiniz, yerine koyamazdınız. 
O günkü zamlar, bu kadar hızlı ve günlük saatlik değildi. Şimdi alış veriş yaparken kasaya hızlı gitmek kazandırıyor. 
Bugünleride gördük, nereye kadar devam edecek belli değil. 
Halk arasında şöyle bir anekdot anlatılırdı. İngilterede yıllardır ilk kez yumurtaya zam gelmiş, Halk bir hafta yumurta almamışlar, protesto niteliğinde yumurta yememişler. 
Yöneticiler Otomatik olarak fiyatları geri çekmişler. Gıpta ile helal olsun onlara ne bilinçli tüketiciler ne bilinçli toplumlar derdik. 
Belki doğru, belki değil ama anlatılmak istenen bir insani tepki doğru tepki şekli aktarılıyordu. Seksenli özal döneminden bugüne 38 yıl geçti bizde hiçbir zaman, hiçbir zamda, düzgün bir tepki yaşanmadı. Yıl 2022 günlük, saatlik zamlar yaşıyoruz.   
Halkımız marketlere koşuyor, benzin istasyonlarında kuyruklar oluşturuyorlar eski fiyattan alış veriş yapmak için eski fiyattan yakıt alabilmek için alıncada kendilerini kazançlı zannediyorlar, Mutlu oluyorlar.
Ne kadar farklılık var değilmi?        
Son benzin zamından bir önce ki zam da benzin kuyruğu yoktu şaşırdım. Aklımdan geçenler,
acaba paralarımı bitti, yoksa bıktılarmı?  Ertesi günkü Akaryakıt zammında yine kuyruk oluştu zamlar iptal edilinceye kadar yakıt alanlar kaybettikleriyle kaldılar. 
Ne surprizler var hayatta değilmi?
1 Mart 2022 akaryakıta zam geldi ben kuyruğa girmedim yakıt almadım
3 Mart 2022 akaryakıta zam geldi ben kuyruğa girmedim yakıt almadım
4 Mart 2022 akaryakıta zam geldi ben kuyruğa girmedim yakıt almadım
5 Mart 2022 akaryakıta zam geldi ben kuyruğa girmedim yakıt almadım
8 Mart 2022 akaryakıta zam geldi ben kuyruğa girmedim yakıt almadım
9 Mart 2022 akaryakıta zam geldi ben kuyruğa girmedim yakıt almadım. 9 mart akaryakıt zammı iptal edildi, yakıt alanlar pişman oldular. 
Zamlar tekrar gelecek yakıt kuyruğu son saatlerde oluşacak.  Bakarsın gece yarısı zamdan vaz geçerler, takipcilerin iyi hesap yapmaları lazım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73