banner42

Bursa'da çocukları sanata yönlendiren çalıştay

23 Kasım 2022 Çarşamba 15:08
Bursa'da çocukları sanata yönlendiren çalıştay

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Büyükşehir Çocuk ve Sanat Çalıştayında çocukları sanata yönlendirilmenin yolları ele alındı.BURSA (İGFA) - Ana Kucakları ile okul öncesi eğitimden okullara kazandırdığı bilişim sınıfları ve gezen kantine kadar farklı uygulamalarla her zaman çocukların yanında olan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de çocukları sanata yönlendirecek bir çalıştaya imza attı.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Çocuk ve Sanat Çalıştayı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Farklı branşlardan 56 öğretmen, 12 akademisyen, yayınevi temsilcileri, çocuk kütüphanecileri ile farklı okullardan lise ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı çalıştayda, yazar söyleşileri, çocuklar için felsefe, drama atölyesi, resim atölyesi, etkileşimli kitap okuma ve kâğıt sanat atölyesi, müzik dinletisi ve film gösterimi etkinlikleri yapıldı. Çocuk kitaplarında aranan nitelikler, çocuklara yönelik sanat atölyelerinin içeriği, çocuklarda yaratıcı yazarlık ve yaratıcı okuma becerilerinin artırılması, çocuk ve sosyal medya ilişkisi gibi konular, bilimsel açıdan ele alındı.

Çalıştayın açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız, gelecek seçimlere değil, gelecek nesillere yatırım yapan bir belediye başkanı ile çalışmanın onurunu ve gururunu yaşadığını söyledi.

Gülşen Manisalı’nın konuk yazar olarak katıldığı çalıştay,  Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldız’ın ‘kitaptan sanata giden yol’ sunumuyla devam etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73