banner42

Bursa Osmangazi'de minik arkeologlar iş başında

21 Kasım 2022 Pazartesi 11:04
Bursa Osmangazi'de minik arkeologlar iş başında

Bursa'da yansıttığı tarihi değerlere uygun çeşitli toplantılara ev sahipliği yapan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, çocuklara yönelik ‘Kazı ve Yüzey Araştırma Atölyesi’ gerçekleştiriyor.BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, renkli bir atölye programına kapılarını açtı.

Yoğun katılım ile gerçekleşen kazı ve yüzey araştırma atölyesinde çocuklara; ‘Arkeoloji nedir, Tarihi eser nedir, Arkeolog ne iş yapar, Neden kazı yapılır, Nasıl kazı yapılır, Kazıda kullanılan aletler’ gibi konular anlatıldı. Teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı kazı çalışmaları yapan minik arkeologlar, müzeden mutlu bir şekilde ayrıldı.

Fetih Müzesi’nde düzenlenen atölyenin oldukça verimli geçtiğini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, program sayesinde çocukların ufkunun genişlediğini vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73