Gebzeli köy kadınları yılsonu sergisine katıldı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
08 Haziran 2023 Perşembe 12:48
Gebzeli köy kadınları yılsonu sergisine katıldı

Gebze’nin Beylikbağı mahallesinde eğitim veren Ziya Gökalp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pandemi nedeniyle birkaç senedir yapamadığı yılsonu etkinliğini bu yıl kapsamlı olarak gerçekleştirdi. Protokolle birlikte velilerin de katıldığı programda birbirinden güzel etkinlikler ve sergiler yer aldı. Yöresel halk oyunları ile başlayan etkinlik FLOFEST adlı çiçek festivali devam etti.

KATILANLAR

Gebze Belediye başkan yardımcısı Mehmet Dinç’in de katılım sağladığı şenlikte, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Arslan, Ulus Mahallesi Muhtarı Hüseyin Akın, Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Şükriye Kavran, Beylikbağı Mahallesi Muhtarı Mesut Akbayrak, Yenikent Mahallesi Muhtarı Esengül Aktaş da yer aldı. Bölge protokolü ile birlikte İl Genel Meclisi Ortaokulu müdürü Ramazan Taptı, İlyasbey Ortaokulu Müdürü Mikail Yıldırım, Yavuz Selim Anaokulu Müdürü Melih Çetin, Ertuğrulgazi İlkokulu Müdürü Özcan Çınar’ın da iştirak ettiği program sonunda Ziya Gökalp MTAL müdür vekili Merve UÇKUN UYSAL katılımcılara şükranlarını bildirdi.

YÖRESEL GİYSİLER

Şenliğin bir bölümünde de Gebze Köy Kadınları Platformu tarafından hazırlanan yöresel kıyafetler, tarım aletleri, çeyizlik el işi ürünler, asırlık giysiler ve Gebze Manav kültürünün izlerini taşıyan malzemeler sergilendi. Platform kurucusu Ümran Yavaş Tepecik, yöresel Gebze kıyafetleri giyen platform üyeleri ile gelenlere ve öğrencilere Gebze’deki köy hayatını anlatarak buradaki ürünlerin tanıtımı yaptı. Cengiz Akgün

Anahtar Kelimeler:
GebzeKöySergi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73