Instgram'da kredi dolandırıcılığı:8 kişi tutuklandı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
26 Ağustos 2022 Cuma 10:19
Instgram'da kredi dolandırıcılığı:8 kişi tutuklandı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü polis ekiplerinin geçtiğimiz gün yaptığı operasyonla  internette instgram üzerinden kredi verileceği şeklinde dolandırıcılık yaptığı belirlenen 8 kişi yakalandı.  Adliyeye sevk edilen 8 kişi tutuklandı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

"Emniyet Müdürlüğümüzce Siber suçların men ve takibine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında,

Şüpheli şahısların çeşitli instagram hesapları aracılığı ile vatandaşlarımıza ucuz ve düşük faizle kredi verilebileceği yönündeki paylaşımları ile müştekiler ile irtibat kurdukları, ücret karşılığında temin ettikleri banka hesaplarına kredi tahsis ücreti, kredi sigorta ücreti, kredi ilk taksiti vb. bahaneler ile para yatırttırdıkları tespit edilmiş,  23/08/2022 günü ilimizde(7), İzmir ilinde (1) olmak üzere toplamda (8) şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. 

Şüphelilerin tamamı 25.08.2022 günü çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmıştır.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü olarak İlimiz genelinde suçun önlenmesi ve faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecektir."

Son Güncelleme: 26.08.2022 12:23
Anahtar Kelimeler:
KocaeliPolisOperasyonKredi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73