YAŞAM Haberleri
Kayseri Melikgazi'de durmak yok
Kayseri Melikgazi'de durmak yok
17 Mart 2024, 10:30
31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında çeşitli bölgelerde esnaf ziyaretleri yapan Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, sahada her gün vatandaşlarla bir araya geliyor.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)Kayseri Melikgazi'de Osman Kavuncu Mahallesi esnafını ziyaret ederek taleplerini dinleyen Başkan Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi ve Kayseri’de tüm belediyelerimizin işbirliğiyle bugüne kadar yaptığımız bütün hizmetlerin devamını yapacağız. Halkımızın desteğiyle ve katkılarıyla sandıklardan rekor oyla çıkacağız inşallah.  İlçe Başkanımız Sayın Tayyar Şahin ile Melikgazi’mizde yeni dönemde hayata geçirmek istediğimiz projelerimizi esnafımıza ve vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Hep birlikte ilçemize nasıl çok daha ileriye götürebiliriz diye fikir alış verişinde bulunuyoruz.AK belediyecilik, insana değer veren ve gönüllere hitap eden gayretlerle dolu bir hizmet belediyeciliğidir. Geçtiğimiz dönemde ilçemizin ihtiyaçlarına yönelik hizmetler üreterek AK belediyeciliğin, Kayseri modeli belediyeciliğin en iyi örneklerini sergiledik. İlçemize eğitimden sağlığa, kültürden alt yapı çalışmalarına, sosyal tesislere kadar birçok rekor hizmet kazandırdık. Biz inanıyoruz ki; halkımız yine gereken desteği bizlere verecektir.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a layık olmak, vatandaşlarımızın hayır dualarını kazanmak için gece gündüz çalışmaya inşallah yeni dönemde de devam edeceğiz. Biz esnaf dostu bir belediyeyiz. Birlikte güzel işler yaptık. İnşallah yapmaya da devam diyoruz. Durmak yok koşmaya devam diyoruz. Bizleri samimiyetle karşılayan güler yüzlü esnafımıza misafirperverlikleri için teşekkür ederim.” dedi.
Kayseri Kocasinan asfalt üretiminde tarih yazıyor
Kayseri Kocasinan asfalt üretiminde tarih yazıyor
17 Mart 2024, 10:15
Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri’de en yüksek kapasiteye sahip asfalt plenti ve Türkiye’de sayılı olan konkasör tesisi ile bu zamana kadar 1 Milyon 683 bin ton asfalt serimi ve bin 322 kilometre yol yaptıklarını belirterek, 5 yılda ise bin kilometre daha yol yapmayı hedeflediklerini söyledi.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)Kayseri Kocasinan Belediyesi’nin ‘Yol Medeniyettir’ anlayışıyla hizmet atağını sürdürdüğünü ve 9 yıl içinde 2 bin 823 noktada çalışma gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, daha geniş ve daha konforlu yollar yaparak, şehrin alt ve üst yapısını geleceğe hazırladıklarını vurguladı.Gece-gündüz demeden çalıştıklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’da bugüne kadar bin 322 km yol yaptık ve bin km daha yol yaparak, toplam 2 bin 347 km yol yapmayı hedefliyoruz. 40 yıllık geleneği, yol aksını değiştirdik ve akıllı kavşaklarla trafiksiz ulaşım aksı kazandırdık. Şehrin bütün ulaşım akslarını sırtlayacak ulaşım yolları yaptık. Bekir Yıldız Bulvarı, Ali İhsan Alçı Bulvarı, Ziyagökalp Akıllı Kavşak, Yenidoğan Akıllı Kavşak, Beyazşehir Taşkın koruma Kanalı, Yenidoğan Taşkın Koruma Kanalı, Asfalt Plenti, Agrega Tesisi ve 138 büyük iş makinası aracı kazandırdık. Güneş Enerjisi Santrali 100  bin metrekare alana kurulu 6 MW kapasiteli yeni bir tesis daha yapacağız. Generalemir 4,5 km, Ertuğrulgazi 4,8 km, Mithatpaşa Mahallesi 12,8 km, Bekir Yıldız Bulvarı 1 km, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi 2,4 km, Yunusemre Mahallesi 1 km ve Seyrani Mahallesi 1,75 km gibi yollar yapacağız” ifadelerine yer verdi.Kocasinan’da her zaman en iyi ve en kaliteli hizmeti hedeflediklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini; “Yaptığımız hizmetler neticesinde ilçemiz daha modern bir görünüme ve daha sağlıklı bir alt yapıya kavuşuyor” diyerek noktaladı.
MÜSİAD Kayseri iftarda yetimlerle buluştu
MÜSİAD Kayseri iftarda yetimlerle buluştu
17 Mart 2024, 09:57
MÜSİAD Kayseri Başkanı Ferhat Akmermer, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,Kayseri protokol üyeleri ve MÜSİAD üyelerinin yanı sıra yetim çocukların ağırladığı ayrıca MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı’nın da telekonferans ile açılış konuşmasını yaptığı iftar yemeğinde bir konuşma gerçekleştirdi.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer "Bereketin ortağı arttıkça çoğalan iftar soframızda bizlerle birlikte olduğunuz ve bereketinizi paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi. Ayrıca MÜSİAD'ın dünyanın 81 farklı ülkesinde bulunan 95 irtibat noktasına sahip olduğunu ve Türkiye genelindeki 83 şubesinin de aynı anda iftar sofrasında buluştuğunu belirtti.Akmermer ayrıca ramazan ayının sadece oruç ibadetlerinin yerine getirildiği bir ay olmadığını vurgulayarak dayanışma, yardımlaşma ve gönül birliği duygularının da pekiştiği bir dönem olduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz yıl yaşanan felaketin ardından gösterilen dayanışmanın önemini vurgulayan Akmermer, Türkiye'nin refahını hedefleyen iş adamları olarak üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.Başkan Ferhat Akmermer Konuşmasını ise önümüzdeki ramazan da tüm Müslüman coğrafyasında barış ve adaletin sağlandığı, özellikle Gazze deki zulmün sonsuza dek son bulmuş olduğu bir dünya da çok daha geniş iftar sofralarında buluşmayı Rabbimden niyaz ederek sözlerimi noktalarken her birinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor sizleri Allah’a emanet ediyorum dedi.

banner55

banner48

banner72

banner73