Eğitim Sen: Okul binalarının raporlarını paylaşın

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
29 Mayıs 2024 Çarşamba 16:36
Eğitim Sen: Okul binalarının raporlarını paylaşın

Eğitim Sen Kocaeli 2 Nolu Şubesi, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün açıklamalarına yanıt vererek, ‘’ Eğer Müdür iyi niyetliyse ve kamuoyunu gerçek bir bilgiyle aydınlatmak istiyorsa; okul binalarının raporlarını bizlerle ve tüm kamuoyu ile paylaşsın!’’denildi.

Açıklama şöyle:

‘’Kocaeli il Milli Eğitim Müdürünün okul binalarının depreme güvenli olup olmadığına ilişkin verdiği yanıtı Birgün gazetesi ve diğer yerel gazeteler aracılığıyla tüm kamuoyuyla paylaşmıştık. Milli Eğitim Müdürü bu habere çok sinirlenmiş ve belli ki üstlerinden birazda zılgıt yemişçesine hızlıca karşı cevap yazısını yazarak, sendikamızı da töhmet altında bırakmak istemiştir. Öncelikle 5 ay önce “Okullar Depreme Dayanıklı mı?” diye sorduğumuzda da bu kadar hızlı davranabilseydi diye düşünmedik değil! Tabi ki Eğitim-Sen Kocaeli şubeleri olarak bu açıklamaya da sessiz kalmayacağız! ve Milli Eğitim Müdürüne okul binalarının deprem güvenliğini sormaya devam edeceğimizi bilmesini isteriz! Kocaeli Halkına, öğrencilerimize, eğitim ve bilim emekçilerine ve velilerimize de bu durumu sorgulamaya ve okullarımızın deprem güvenli olup, olmadığını hep birlikte sormaya beraberinde davet edeceğiz!

RAPORLARIN PAYLAŞILMASINDAN ISRARLA NEDEN KAÇINIYORSUNUZ?

Öncelikle kamuoyunun bilmesi gereken en temel şeyin “okullar Depreme dayanıklı mı?” sorusuna yanıt verilebilecek ortada hala net bir kanıt yoktur! Yani okul binalarıyla ilgili bize veya kamuoyuna sunulmuş hala bir rapor yoktur! Nerede bu binaların performans raporları? diye tekrar Kocaeli İl Milli Eğitim müdürümüze soruyoruz! Hangi okul binalarında ne tür çalışmalar yaptınız? bunu Eğitim Sen’e veya kamuoyuna neden ısrarla açıklamıyorsunuz. Eğer bu binalarla ilgili bir çalışma yapıldıysa, raporlarının bizlerle paylaşılmasından ısrarla neden kaçınıyorsunuz? Hangi okul binalarının performansları beklenen depremi karşılayacak durumdadır? Müdür beye sendikamızı bir kez daha hatırlatıyoruz; “Biz söze değil, belgeye bakarız!”. Kendi yazdıkları yazı yanlış anlaşılmaya “ki; yanlış anlaşılacak bir şey yok, çünkü kamuoyundan bir şeyler gizliyorlar”

mahal vererek yazılmışsa, sorumlusu ilgili idarenin kendisi olduğunu da gayet açık bir şekilde kamuoyuna ve ilgililerine iletiyoruz.

NEYİ GİZLİYORLAR?

Bugüne kadar okul binalarının raporlarını neden talep edenlerle, yani İlçe Kaymakamlıkları, ilçe milli eğitim müdürlükleri, sendikamız ve okul müdürleriyle paylaşmamışlardır? Raporları bizlerle ve kamuoyuyla ivedi olarak paylaşmalarını bekliyoruz! Aksi durumda “Neyi saklıyorsunuz?” diye müdür beye soruyoruz. Tek tek okulların isimleriyle birlikte zemin etüt ve performans raporlarıyla beraber, yapıldığı iddia edilen periyodik inceleme kayıtlarını sendikamız ve kamuoyuyla paylaşınız! Tüm kamuoyuyla paylaşmadıkları sürece “neyi gizliyorlar” diye sormaya da devam edeceğiz! “

Ayrıca “iyi niyet çerçevesini aşan ve Gerçeği yansıtmayan durum nedir? diye de müdüre soruyoruz! Sendikamızın sınırlarını da kendisinin çizmesi il milli eğitim müdürünün haddine olmadığını kendisine bildiriyoruz! Biz Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak ne biat eden, ne itiat edenleriz! Soran, sorgulayan, eleştiren ve düşüncelerini özgürce paylaşan eğitim emekçileriyiz!

OKUL BİNALARIN RAPORLARI PAYLAŞILSIN

Şimdi İl Milli Eğitim Müdürüne bir kez daha soruyoruz! Kamuoyundan ve Kocaeli halkından neyi saklıyorsunuz? Eğitim Sen olarak okul binalarının depreme güvenli olup, olmadığını size usanmadan sormaya devam edeceğiz, bunu bilin!

Yazdığınız resmî yazının tek bir açıklaması olabilir. O da ; “bir şeyler yaptık ama ne yaptığımızı paylaşmıyoruz” demekten öteye gidemez! Eğer Müdür iyi niyetliyse ve kamuoyunu gerçek bir bilgiyle aydınlatmak istiyorsa; okul binalarının raporlarını bizlerle ve tüm kamuoyu ile paylaşsın! Bir öğrencimizin, öğretmenimizin veya eğitim çalışanımızın başına bir şey gelirse sorumlusu kendisidir! Bunu da tüm kamuoyuna biz duyuruyoruz!’’

Anahtar Kelimeler:
Eğitim SenOkulBinaKocaeli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73