“Eğitime katkımız tartışılmaz” 

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
03 Haziran 2024 Pazartesi 13:45
“Eğitime katkımız tartışılmaz” 

Gebze’de mezuniyet töreninde yaşanan tartışmanın “Mezuniyet töreninde sandalyeler havada uçuştu” başlığı ile haber yapılması ve kamuoyunda tartışmaya neden olması büyük tepki topladı. Olayın yaşandığı iddia edilen Özel Adem Ceylan Final Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çıkan tartışmanın okulla ilişkisi olmadığını, dışarıdan gelen bir grubun tartışmaya neden olduğunu belirterek konuya tepki gösterdi.

OKULDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji yöneticileri “ Kamuoyunu bilgilendirme” başlığı adı altında bir açıklama yaparak yaşanan sürece tepki gösterdi.

İşte o açıklama:

Özel Adem Ceylan Final Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak "Her öğrenci özeldir ve kıymetlidir." prensibiyle çıktığımız bu yolda yarınlarımızı inşa ederken gençlerimizin milli değerler ışığında yetişmelerine zemin hazırladık. Tüm eğitim kadromuzla bilime ve iletişime önem veren nesiller yetişmesini amaçladık. 

Bu gaye ve amaç doğrultusunda ulusal ve uluslararası birçok projede ve etkinlikte yer aldık. Son olarak lise eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz için 1 Haziran 2024 Cumartesi günü mezuniyet töreni düzenledik. Yoğun katılımla gerçekleşen bu törende gençlerimizi mezun etmenin haklı sevincini yaşadık.  Ancak törenin sonuna doğru okul dışından gelen kişiler öğrencilerimize saldırmış, bu kişiler tarafından kaos çıkartılmak istenmiştir. Çeşitli sosyal medya hesaplarında paylaşıldığı gibi herhangi kesici ya da ateşli yaralama söz konusu değildir. Güvenlik görevlilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından olay büyümeden yatıştırılmış, olaya karışan kişilerin kimlikleri tespit edilerek adli süreç başlatılmıştır. 

İnsana ve eğitime önem veren bir kurum olarak böylesi bir hadiseden dolayı üzüntü içinde olduğumuzu belirtmek isteriz.  Bizler her zaman öğrencilerimizin ve velilerimizin yanında olmaya devam edecek, şiddetin her türlüsünün son bulması için var gücümüzle çalışacağız.”

MAKSATLI BİR ŞEKİLDE SERVİS EDİLDİ

Okul yöneticileri ayrıca, “ Görüntüyü servis edenler kadar, bu görüntüye kullanarak okulumuzu hedef alanlar da büyük bir yanlışa imza atmıştır. Biz okul yönetimi olarak güzide basın kuruluşlarımızın bizimle irtibatlanmasını, en azından bizden teyit almalarını beklerdik. Böyle bir görüşme de yapılmadan görüntüyü kullanarak okulumuzun hedef tahtasına konulması ve kamuoyuna bu görüntülerle kavga ve kaos ortamı yaşanan bir eğitim kurumu olarak lanse edilmesi kabul edilemez bir durumdur.

Bu kurumun kapısı ve eğitim kadrosu değerli basın kuruluşlarına her zaman açık tutulmuş, yapılan tüm örnek çalışmalar kamuoyu ile paylaşılmıştır. Türkiye’de Teknik okullarının sayılarının artırılması için yapılan çalışmalara örnek teşkil eden eğitim yuvamız elbette yoluna aynı şekilde devam edecek, Milli Eğitim camiasına ve öğrencilerimize katkı sunmaya devam edecektir.

Sonuç olarak yaşanan bu durumu sizlerin vicdanına bırakıyor, görüntüyü servis yapan, bu görüntüyü yayan, üzerine methiyeler dizerek yayınlayan ve okulumuzun adına maksatlı olarak haber içerisinde geçirenlerle hukuksal anlamda mücadelemiz devam edecektir” dedi.

EĞİTİM CAMİASI TEPKİLİ 

Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji’nin konuyla ilgili yasal süreç başlattığı belirtilirken, Teknik okul yapılanmasında örnek gösterilen bir eğitim kurulunun Türkiye’nin gündemine bu şekilde taşınması, eğitim camiasında da büyük tepkiye neden oldu.

Anahtar Kelimeler:
GebzeOkul
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73