Asen Metal’de 70 işçi işten atıldı

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
14 Mayıs 2022 Cumartesi 18:47
Asen Metal’de 70 işçi işten atıldı

Dilovası Makine İhtisas OSB’de faaliyet gösteren Asen Alüminyum fabrikasında DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'nın örgütlenmesi sonrası 70 çalışanın işine son verildi.

Fabrika önünde gerçekleşen kitlesel basın açıklamasında konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, DİSK’in örgütlenmesinin önüne geçilmek istendiğini ifade etti.

Fabrika binası önünde gerçekleşen basın açıklamasına konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, sendika yöneticileri, Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, sendika temsilcileri, üyeler ve işten çıkarılan Asen Metal işçileri katıldı.

SERDAROĞLU: İŞVEREN GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Bir kutlu mücadeleyi daha başlatmış bulunuyoruz. Herkese bu mücadele hayırlı olsun. Bugün burada sendikamızın tüm yöneticileriyle birlikte, Gebze’de bu tür mücadelede bizleri yalnız bırakmayan dostlarımızla birlikte, yine susma sustukça sıra sana gelecek diye üyelerimizle, temsilcilerimizle birlikte, yine yeni bir saldırıya maruz kalan Asen Metal işçileriyle başlattık bu kutlu yürüyüşü.

Dün işvereni aradım bana müsait olmadıklarını ve görüşme yapmak istemediklerini söylediler. Görüşme yapmayın, görüşme yapmayın ama bilin ki bu tavrınız devam ederse bu fabrikanın sonu sizin bu yapmış olduğunuz şeyin karşılığında biraz önce şube başkanımızın söylediği şeye gelecek. Bunun vebali suçlusu da siz olacaksınız. Çünkü burada anayasal hakkını kullanan bir işçiye tahammülsüzlük hat safhaya gelmiş durumda. Bu bölgede sadece bu şirke değil bir şeyler oluyor, birileri birilerinin kulağına fısıldıyor. DİSK’in burada örgütlenmesinin önüne geçilmeye çalışılıyor. Ve biz bunları biliyoruz.

70 İŞÇİ İŞTEN ATILDI

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Selçuk Çiftçi yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Bakanlığa yaptığımız yetki müracaatımız 11 Mayıs Perşembe günü bakanlık incelemeleri sonucunda olumlu olarak tarafımıza bildirilmiş, Birleşik Metal-İş Sendikamızın Asen Metal’de Toplu İş Sözleşmesi yapmasında herhangi bir engel bulunmadığına dair yetki tespiti tarafımıza ulaşmış bulunmakta. Tabi bu zaman zarfından Türkiye’nin her işletmesinde her hakkını arayan işçinin yaşadığı gibi Asen Metal patronuda işçi arkadaşlarımızın bugün itibariyle 70 üyemizin iş hakkını sonlandırmış bulunmaktadır. Buna biz çokça alışkınız, bu bölgede Özer Elektrik, Baldur ve yakın zamanda Farblas derken Türkiye’nin her yerinde yaşadığımız tablodur bu. Artık biz çok sıkıldık, bu ülkenin işçileri olarak nefes almak istiyoruz. Bir işveren vekili havaya ateş açarak işçilerimizi korkutmak istemiştir. Bu fabrikaya Birleşik Metal-İş Sendikası girecek, yada yok olacak başka yolu yok“dedi.

Basın açıklaması sırasında işçiler, “Patronların kölesi olmayacağız”, “Yaşasın onurlu mücadelemiz” “Gün gelecek devran dönecek sermaye işçiye hesap verecek” “Asen’a sendika girecek başka yolu yok”. şeklinde sloganlar attı.

*Cengiz Akgün

Son Güncelleme: 14.05.2022 18:54
Anahtar Kelimeler:
GebzeİŞÇİDilovası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73