Eğitim İş: Ek ders ücretleri ne zaman ödenecek?

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
02 Şubat 2022 Çarşamba 19:46
Eğitim İş: Ek ders ücretleri ne zaman ödenecek?

Eğitim İş 2 Nolu Şubesi tarafından yapılan açıklamada, ek ders ücretlerinin ne zaman ödeneceği soruldu.

Açıklama şöyle:

“Yıllardır her ayın son haftası KBS sisteminde işlenerek ödemesi yapılan öğretmen ek ders ücretleri Ocak 2022 için sistem güncellemesi yapılıyor gerekçesi ile KBS kullanıma açılmamış olup Ocak ek ders ücretlerinin ödemesinin ne zaman yapılacağına dair belirsizlik sürüyor.

BELİRSİZLİKLERİN MAKUL BİR AÇIKLAMASI YOK

Kurum işlemlerinde özellikle kamu kurumlarında bu tür belirsizliklerin makul bir açıklaması yok ise kabul edilemez. Kamu kurumlarının bu rahat ve umursamaz tavırları ülkedeki tüm ödeme akışını olumsuz etkileyebilir. 2 Şubat 2022 tarihi itibariyle sistem halen kapalı ve ne zaman açılacağına dair yapılmış bir açıklama yok. Bu durum eğitim emekçilerinin her ayın ilk günü yapılarak muhasebeleştirilen ve genelde haftanın ilk 5 günü içinde ödemesi yapılan ek ders ücretlerinin maaş ödemeleri sonrasına kalma ihtimali yüksek.

SORUMLU DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ

Ekonomik şartların gittikçe arttığı bu dönemde, Ocak ayında açıklanan %36 enflasyona rağmen kamu emekçilerine yapılan %30 zam oranı tüm kamu emekçilerini ekonomik olarak açlık sınırında bir ücrete mahkum ederken birde sudan bahanelerle ek ders ödemelerinin gecikmesine sebep olanları sorumlu davranmaya davet ediyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
ücretEğitim İşEk Ders
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73