Enka Sac'ta nöbet sürüyor

Gebze Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan ve Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi'nin örgütlü olduğu Enka Sac fabrikasında işçilerin nöbeti sürüyor.

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
26 Kasım 2021 Cuma 14:59
Enka Sac'ta nöbet sürüyor

Gebze Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan ve Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şubesi'nin örgütlü olduğu Enka Sac fabrikasında grevde olan işçiler, işverenin fabrikadan malzeme çıkarmasına engel olmak ve haklarını korumak için başlattıkları nöbeti devam ediyor. Nöbete devam eden işçilere yemek ve çay ikramı yapılırken, Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Selçuk Çiftci ve  sendika yöneticileride işçileri yalnız bırakmayarak desteklerini sürdürüyor. Öte yandan nöbete çeşitli parti ve STK'lardan da destek olduğu bildirildi. 

NE OLMUŞTU?

Birleşik Metal İş Sendikası’nın yakın dönemde yetki aldığı 150 işçinin çalıştığı fabrikada toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ederken sendikayla işveren  arasında anlaşma sağlanamadığı için işçiler 2 Aralık tarihi itibarı ile grev kararı almıştı. Daha sonra  grevde olan işçiler, işverenin fabrikadan malzeme çıkarmasına engel olmak ve haklarını korumak için nöbete başlamıştı. 

*Cengiz Akgün

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73