Farplas işçisinin sendikal hakkını tanıyın

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
18 Şubat 2022 Cuma 18:43
Farplas işçisinin sendikal hakkını tanıyın

DİSK Genel Başkanı Arzu Çekrezoğlu ve Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu Gebze Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alan Farplas işçilerini ziyaret etti.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Farplas işverenine seslenerek, işçilerin sendikal haklarını tanımalarını istedi.

İŞÇİLERE BASKI YAPILIYOR

Farplas işyeri önünde gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu sendikal hakları için anayasal ve demokratik haklarını kullanan işçilere yönelik sert müdahalede bulunulduğunu belirterek, “Kadın, erkek ayrımı yapmadan ayakları kırılırcasına, burnu kırılırcasına arkadaşlarımızı darp ettiler. Bir kısmı çatıya çıktı, burası savaş alanı gibiydi. Bir yerlere gücü yetmeyenler gelip buraya işçiye güç gösterisi yapıyorlar. Kiminle savaşıyorsunuz siz kiminle.”dedi.

FARPLAS’A SENDİKAYI GETİRECEĞİZ

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, “İşçilerin ve emeğin olduğu her yerde güneş doğacaktır. İki şeyin altını özellikle çiziyorum. Birincisi işverenler patronlar işçiler yasal ve anayasa haklarını kullandığında, sendikalı olduğunda baskılar kurup, sendikadan istifaya zorlayıp hatta işten çıkarılmakla tehdit ederken biliyoruz ki bu gücü ülkeyi yöneten siyasi iktidardan alıyorlar. Çünkü bütün işyerlerinde sendikalı olan işyerlerinde biz aynı baskıları yaşıyoruz. İşverenlerin bu haksız ve hukuksuz tutumları karşısında siyasi iktidar ve çalışma bakanlığı sessiz kalarak bu sürece ortak oluyorlar. İkincisi ise, evet bilsinler ki buradaki bu işverene Farplas işverenine sesleniyorum. Bu haksız ve hukuksuz uygulamalara, işyerindeki baskılara derhal son verin. İşçi arkadaşlarımızın en temel ve anayasal hakkı olan sendikalı olma hakkını tanısınlar. Tanıyacaklar ve buradan Farplas’dan ve mücadele yürüttüğümüz işyerlerinde olduğu gibi baskıları ortadan kaldıracak Farplas’a sendikayı ve DİSK’i getireceğiz.”

İşçiler konuşmalar sırasında, “İşçiye uzanan eller kırılsın”, “Direne direne kazanacağız”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “İşçiyiz sarı sendikayı göndereceğiz” şeklinde sloganlar attı.

Basın açıklamasına, DİSK ve Birleşik Metal-İş Sendikası yöneticilerinin yanısıra öteki sendikalar, STK ve siyasi partilerde destek verdi.

*Cengiz Akgün

Son Güncelleme: 18.02.2022 18:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73