Öğretmenlik mesleğinin yapısının değişmesine izin vermeyiz

Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlik mesleğinin yapısının değişmesine izin vermeyiz.”dedi.

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
27 Kasım 2021 Cumartesi 18:55
Öğretmenlik mesleğinin yapısının değişmesine izin vermeyiz

Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlik mesleğinin yapısının değişmesine izin vermeyiz.”dedi.

Eylem Bahadır yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“MEB, ısrarla öğretmenlerin iradesini yok saymayı sürdürmektedir.

'Öğretmenlik Meslek Kanunu’ mesleğin asıl özneleri olan öğretmenlerin görüş, öneri ve taleplerini dikkate alınarak hazırlanmamıştır.

MEB’in yönlendirmesiyle hazırlanan ısmarlama rapor ve önerilerin ya da hayatında bir kez öğretmenlik yapmamış bürokratların hazırladığı metinlerin, öğretmenlerin gerçek sorunlarının yakınından dahi geçemeyeceği unutulmamalıdır.

YENİ SORUNLARA KAPI ARALAR

Bu nedenle eğitim emekçileriyle, sendikalar ve alandaki meslek örgütleriyle göstermelik olmayan, sahici diyalog kanalları açılarak, bu konudaki talepler dikkate alınmalı idi. Meslek kanunu ‘masa başında’ değil, öğretmenlerin gerçek talepleri dikkate alınarak hazırlanmalı idi.

Bu haliyle, öğretmenlerin özlük, demokratik, ekonomik ve sosyal sorunlarına çözüm üreteceği söylenen bir kanun, yeni sorunlara kapı aralar.

Fakir Baykurt’un da dediği gibi,“ Öğretmenler, egemen sınıfların emir kulu ya da yönetici tabakaların çocuk avutucuları değildirler”.

REDDEDİYORUZ

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlik mesleğinin yapısının değişmesine izin vermeyiz.

İktidara sadık ve itaatkar öğretmen arzusuyla şekillenen, haklarımızı tırpanlayan, sınırlı iş güvencemizi bile ortadan kaldırmayı hedefleyen, özlük haklarımızı geliştirmeyen ve en önemlisi hazırlık süreçlerine öğretmenlerin aktif olarak katılmadığı bir kanunu reddediyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73