Schneider Enerji İşçisi Grevde

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
23 Ocak 2023 Pazartesi 19:29
Schneider Enerji İşçisi Grevde

MESS ile devam eden Tis görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, TOSB OSB içinde üretim yapan Schneider Enerji işçisi bugün grev pankartı asılarak grev başladı.

Grevin başlaması nedeniyle gerçekleşen eyleme Birleşik Metal –İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Birleşik Metal-İş Sendikası 2 Nolu Şubesi Başkanı Necmettin Aydın, sendika yöneticileri, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Gebze Belediye Meclis Üyesi Adnan Serdaroğlu ile sendika yöneticileriyle, işçiler katıldı.

Birleşik Metal –İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu işçilere yönelik olarak yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şunu söyledik, işçinin kabul etmediği hiçbir sözleşmeyi sendika gidip zorla imza atmaz. Kabul etmez, sizin onay vermeniz gerekiyor. Bizim demokratik anlayışımız budur. Bu sendikanın geleneği de vardı. Grev yasaklanıyor diye korksaydık bu zamları alamazdık, diğer yerlerde kararlı mücadeleyi ortaya koymasaydık bu zamları alamazdık. Bugün bu işi devam ettirmek istiyorsanız bu işin önünde kimse duramaz. Yaşayacağımız sıkıntıyı biliyoruz, sizde biliyorsunuz. Ona rağmen diyorsunuz ki biz bize verilen rakamı kabul etmiyoruz, sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz diyorsanız grevimizi başlatıyoruz hayırlı olsun.”

Greve katılan işçiler sık, sık “Yaşasın işçilerin birliği” şeklinde sloganlar attılar.

*Cengiz Akgün

Son Güncelleme: 23.01.2023 19:35
Anahtar Kelimeler:
CHPİŞÇİGrev
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73