Aydın: Basın demokrasinin vazgeçilmezidir

Cengiz Akgün
Cengiz Akgün
24 Temmuz 2022 Pazar 11:22
Aydın: Basın demokrasinin vazgeçilmezidir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Önceki Dönem İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Aydın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı günü dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı.

Basının, halk için en büyük güvence olduğunu belirten CHP'li Aydın;"24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlanmaktadır. Toplumsal değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmesi görev sayarak çalışmalarını yürüten basın, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden ve demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Toplumun geniş kesimlerine bilgi akışının sağlanmasında önemli bir misyonu yerine getiren ve kamusal bir güç olan basının özgür, tarafsız, toplum ve Ülke menfaatleri konusunda duyarlılık gözeten bir anlayışla hizmet etmesi çok büyük bir önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Türk basınında sansürün kaldırılışının 114. yıl dönümünde, mesai kavramı gözetmeden, özverili şekilde görevlerini ifa etmeye çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim."şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
CHPBasın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner55

banner48

banner72

banner73